ΑρχικήinetΑπαγορεύτηκε η πώληση συσκευών με Kodi

Απαγορεύτηκε η πώληση συσκευών με Kodi

Παράνομες οι συσκευές που έχουν εγκατεστημένο το kodi με addons… Οι πωλήσεις συσκευών που έχουν προεγκατεστημένο λογισμικό για την απόκτηση περιεχομένου που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα είναι παράνομες, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η απόφαση, ήταν αποτέλεσμα μιας καταγγελίας από την καταπολέμησης πειρατείας BREIN σε ένα κατάστημα που πωλούσε συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων με λογισμικό που διευκόλυνε την πειρατεία (Kodi).

Να αναφέρουμε ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχει παρατηρηθεί μια πολύ μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις συσκευών που έχουν προεγκατεστημένο λογισμικό που διευκολύνει την πειρατεία μέσω streaming. kodi

Μιλάμε φυσικά για τα διάφορα TVBoxes που κυκλοφορούν με προεγκατεστημένο το kodi και τα addons που επιτρέπουν το streaming πειρατικών ταινιών.

Συνήθως λειτουργούν με Android και η πλατφόρμα Kodi με διάφορα πρόσθετα τρίτων, οι συσκευές μετατρέπονται σε απόλυτα πειρατικά εργαλεία αφού μπορείτε να βρείτε τις τελευταίες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και live sports.

Μία ίσως από τις εκατοντάδες τοποθεσίες που συμμετείχαν σε αυτές τις πωλήσεις ήταν και το Ολλανδικό Filmspeler.nl. To ηλεκτρονικό κατάστημα ήταν ο στόχος της ομάδας καταπολέμησης πειρατείας BREIN. Οι ιδιοκτήτες του Filmspeler θεωρούσαν ότι οι προρυθμισμένες συσκευές τους ήταν νόμιμες, υποστηρίζοντας ότι η πώλησή τους δεν συνιστούσε κακούργημα όπως καθορίζεται από την οδηγία περί πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2015, όταν το ολλανδικό περιφερειακό δικαστήριο δέχτηκε αρχικά μια καταγγελία την παρέπεμψε στο Δικαστήριο της ΕΕ. Ζητήθηκε να εξεταστεί κατά πόσον είναι παράνομο να πωλείται ένα προϊόν (στην περίπτωση αυτή ένα media player) με προεγκατεστημένα πρόσθετα που περιέχουν links σε ιστότοπους που διανέμουν έργα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και ζωντανές εκπομπές, χωρίς άδεια.

Να αναφέρουμε ότι ο ιδιοκτήτης του Filmspeler, κ. Wullems, διαφήμιζε τις συσκευές του που περιείχαν προεγκατεστημένo το Kodi με πρόσθετα που παραβιάζουν τον νόμο. Η Filmspeler διαφήμιζε τους media players σαν τρόπους παρακολούθησης περιεχομένου χωρίς πληρωμή.

Δηλαδή δεν χρειαζόταν ούτε δικηγόρο….

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS