ΑρχικήinetΗ Amazon θέλει να μπει στην… κρεβατοκάμαρά σας!

Η Amazon θέλει να μπει στην… κρεβατοκάμαρά σας!

Γνωρίστε το Echo Look, την βιντεοκάμερα που θα παρακολουθεί το δωμάτιό σας.

Amazon

Τι είναι το Look; Πρόκειται για μια κάμερα αξίας 200 δολαρίων η οποία συνδέεται με cloud και τη φωνητική βοηθό της Amazon, την Alexa και η οποία θα σας βοηθά να βελτιώσετε το στυλ σας. Το Look έχει σχεδιαστεί για να είναι κάτι παραπάνω από ένα selfie-taking Echo.

Η κάμερα σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τον εαυτό σας από κάθε οπτική γωνία, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής, λέει η διαφήμιση της Amazon. “Πάρτε μια δεύτερη άποψη σχετικά με το ποιος συνδυασμός ρούχων σας ταιριάζει καλύτερα, με το Style Check, μια νέα υπηρεσία που συνδυάζει αλγόριθμους μηχανικής μάθησης με συμβουλές ειδικών μόδας”.

Σωστά το καταλάβατε, η Amazon θέλει να κρίνει τα ρούχα σας.

Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η ανάλυση έχει ως στόχο να σας “βοηθήσει να ανακαλύψετε νέες μάρκες και στυλ, εμπνευσμένα από τη συλλογή που θα δημιουργήσετε.”

Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε, ότι όταν βγάζετε μια φωτογραφία με το Look, θα δώσετε στον τεχνικό τεχνολογίας πολλά περισσότερα δεδομένα από ό, τι το στυλ ρούχων που προτιμάτε. Οι εικόνες μπορούν να αποκαλύψουν την κοινωνικοοικονομική σας κατάσταση, αν είστε παντρεμένοι, τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις (πιθανώς και ακόμα περισσότερα).

“Η Amazon μπορεί να προβάλλει διαφημίσεις βάσει του ενδιαφέροντος του χρήστη, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που οι πελάτες μας θέτουν στη διάθεση μας όταν αλληλεπιδρούν με τους ιστότοπους, το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες μας”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό αν έχετε Look? Σε αυτό το σημείο είναι απλά εικασίες, αλλά η Zeynep Tufekci, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Πληροφόρησης και Βιβλιοθηκονομίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, έχει κάποιες ιδέες μάλλον ανησυχητικές: «Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης μπορούν να κάνουν πάρα πολλά με τις φωτογραφίες σας. Μπορούν για παράδειγμα να συνάγουν ιδιωτικές πληροφορίες, που δεν αποκαλύψατε οι ίδιοι. Αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό πως μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την κατάσταση της υγείας σας, τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό, την προσωπικότητά σας, όλες τις διαθέσεις σας.»

Όταν ένας εκπρόσωπος της Amazon ρωτήθηκε αν η εταιρεία θα πουλούσε ποτέ πληροφορίες (δεδομένα που προέρχονται από τις φωτογραφίες της κρεβατοκάμαράς σας, για παράδειγμα) που συλλέχθηκαν από το Look, δεν απάντησε άμεσα στην ερώτηση.

Το ερώτημα που μένει λοιπόν είναι αν κάποιος θα εμπιστευτεί την Amazon να έχει μια κάμερα στην κρεβατοκάμαρά του!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS