ΑρχικήReviewsΠλήρως αυτόνομο robot-οικοδόμος από το MIT

Πλήρως αυτόνομο robot-οικοδόμος από το MIT

Στα σχέδια του ΜΙΤ είναι η μελλοντική ανέλιξη της πιο πρόσφατης εφεύρεσης-robot σε έναν πλήρως αυτόνομο κατασκευαστή σπιτιών, αρχιτέκτονα, πολιτικό μηχανικό και οικοδόμο!

Το ρομπότ του ΜΙΤ, μπορεί ήδη να εκτυπώσει μέσω 3D-printing, μια συγκεκριμένη δομή θόλου μέσα σε 14 ώρες, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξής του έχει μεγαλόπνοα σχέδια, καθώς σκοπεύει να εξελίξει την εφεύρεσή της ώστε να είναι σε θέση να επιλέγει και να οργανώνει εργοτάξια οικοδομών, να σχεδιάζει κτίρια, να συγκεντρώνει οικοδομικά υλικά και να ολοκληρώνει την κατασκευή των κτιρίων χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

[su_note note_color=”#418828″ text_color=”#e3ece2″ radius=”2″]Προς το παρόν, το πρωτότυπο 3D-printing ρομπότ του ΜΙΤ έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει εντός 14 ωρών μια απλή δομή θόλου από σκυρόδεμα διαμέτρου περίπου 15 μέτρων, ενώ στο μέλλον σκοπεύει να γίνει πλήρως αυτάρκες.[/su_note]

Η ομάδα των ερευνητών οραματίζεται το robot ως ένα μηχάνημα που θα μπορεί να αποστέλλεται, με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών, σε μια απομακρυσμένη περιοχή, θα εκτιμά, θα καθαρίζει και θα προετοιμάζει κατάλληλα τον χώρο εργασιών της οικοδομής.

Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που θα έχει αποκτήσει, το μηχάνημα θα παρουσιάζει το δικό του σχέδιο για την δομή του κτιρίου με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκάστοτε περιοχής. Εάν για παράδειγμα μια περιοχή εκτίθεται σε ισχυρούς ανέμους, ένας καμπύλος τοίχος θα μπορούσε ίσως να βελτιώσει την αντοχή της οικοδομής. Παράθυρα και μόνωση μπορούν επίσης να τοποθετηθούν για βέλτιστη θερμική απόδοση.

Το ρομπότ θα συλλέγει στη συνέχεια οικοδομικά υλικά από το τοπικό περιβάλλον, και θα προχωρά σε οικοδόμηση του κτιρίου.

Η ομάδα του ΜΙΤ οραματίζεται “ένα ρομπότ τελείως αυτόνομο, το οποίο θα μπορεί να σταλεί στη Σελήνη ή τον Άρη ή την Ανταρκτική και θα κατασκευάζει κτίρια για δεκάδες έτη”.

Robot - robot

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS