ΑρχικήReviewsQ4OS Linux εναλλακτική λύση για χρήστες Windows που θέλουν να αλλάξουν

Q4OS Linux εναλλακτική λύση για χρήστες Windows που θέλουν να αλλάξουν

Το Q4OS είναι μια διανομή Linux που βασίζεται στο Debian και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα γνώριμο περιβάλλον (Trinity) στον χρήστη των Windows που σκέφτεται να αλλάξει λειτουργικό σύστημα.Q4OS

Η διανομή διαθέτει απλά αξεσουάρ και παρέχει σταθερά API για πολύπλοκες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως το Google Chrome, το VirtualBox και διάφορα εργαλεία ανάπτυξης.

Είναι ένα γρήγορο και ισχυρό λειτουργικό σύστημα που προσφέρει ένα εξαιρετικά παραγωγικό περιβάλλον εργασίας, με την ασφάλεια, την αξιοπιστία, τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και τη συντηρητική ενσωμάτωση των επαληθευμένων νέων λειτουργιών του Linux.

Το σύστημα διακρίνεται από την ταχύτητα του και τις πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε hardware. Λειτουργεί άψογα με ολοκαίνουργια μηχανήματα αλλά και σε πολύ παλαιούς υπολογιστές.

Το σύστημα είναι επίσης πολύ χρήσιμο για εικονικά περιβάλλοντα στο σύννεφο λόγω των πολύ χαμηλών απαιτήσεων hardware.

Δοκίμασα το Live CD του Q4ΟS και η εμπειρία ήταν απίστευτη. Δεν είναι από τις διανομές που χρησιμοποιώ, αλλά τη συνιστώ σε αυτούς που δουλεύουν με Windows και θέλουν να δοκιμάσουν το Linux.

Από την εμφάνιση μέχρι την εγκατάσταση εφαρμογών, τα πάντα θυμίζουν το λειτουργικό της Microsoft. Αν προσέξετε τις εικόνες, θα παρατηρήσετε ότι ακόμα και οι εγκαταστάτες των εφαρμογών φαίνεται να είναι από άλλη πλατφόρμα…

Ιδιόκτητοι κωδικοποιητές και οδηγοί

Στην οθόνη υποδοχής θα βρείτε πολύ εύκολα την επιλογή για την εγκατάσταση “Multimedia Codecs” αλλά και οδηγών. Καμία δυσκολία, απλά κάντε κλικ στο κουμπί και εμφανίζεται ένας οδηγός. Με μερικά κλικ στο “Επόμενο” θα δείτε την επιλογή “Εγκατάσταση” για να εγκαταστήσετε τους κωδικοποιητές και τους οδηγούς σας.

Νέα χαρακτηριστικά

Το νέο Q4OS ‘Orion’ 1.8.4 είναι η τελευταία σταθερή έκδοση της διανομής και έρχεται με διάφορες βελτιώσεις και διορθώσεις.

Το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση εναλλακτικών περιβαλλόντων εργασίας. Έτσι αν η επιφάνεια εργασίας Trinity δεν σας αρέσει μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε σε κάποιο άλλο DE που θυμίζει περισσότερο Linux: KDE, Xfce, ή LXDE.

Η διανομή Q4ΟS Orion σταμάτησε να υποστηρίζει την LXQT και σύμφωνα με τους προγραμματιστές θα επανέλθει με την κυκλοφορία του Q4ΟS Scorpion.

Η εφαρμογή μηνυμάτων Icedove δεν είναι πλέον διαθέσιμη από το πρόγραμμα εγκατάστασης Q4OS, καθώς έχει αντικατασταθεί από το Thunderbird 45.8.

Λήψη

Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την διανομή μπορούν να κατεβάσουν το ISO που τους ενδιαφέρει από τα παρακάτω links:

Q4ΟS Orion, Live – 64bit / x64 515 MBytes
Q4ΟS Orion, Live – 32bit / i686-pae 513 MBytes

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS