ΑρχικήinetO Microsoft Edge Browser έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: τον Google Chrome

O Microsoft Edge Browser έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: τον Google Chrome

Η Microsoft συνεχίζει να βελτιώνει το πρόγραμμα περιήγησης Edge με νέες δυνατότητες και η τελευταία έκδοση του Windows 10 Creators Update φέρνει πολλά από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών για να ορίσετε στα tabs, tab previews και περισσότερες επιλογές ελέγχου για τα στοιχεία ελέγχου Flash.

microsoft

Ωστόσο, η άφιξη του Creators Update δημιούργησε ελάχιστον ενδιαφέρον για τον περιηγητή Edge, σύμφωνα με νέα στοιχεία της εταιρείας έρευνας NetMarketShare, με το νέο Windows 10 να βελτιώνει το μερίδιό της μόνο κατά 0,01% τον προηγούμενο μήνα- να σημειωθεί ότι το Creators Update λανσαρίστηκε στις 5 Απριλίου ως μη αυτόματη λήψη και στις 11 Απριλίου μέσω του Windows Update.

Ο Microsoft Edge χρησιμοποιήθηκε μόλις από το 5,61% των χρηστών PC τον Μάρτιο, ενώ ένα μήνα αργότερα το μερίδιο αυξήθηκε στο 5,62%, παρά την άφιξη της ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10 Creators και όλων των βελτιώσεων που περιλαμβάνονται.

Από την άλλη πλευρά, ο Google Chrome, ο οποίος είναι σαφώς το νούμερο ένα πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο του PC, αύξησε το ποσοστό του από 58,64% σε 59%, έτσι ώστε σχεδόν  6 στους 10 υπολογιστές τρέχουν αυτήν τη στιγμή το πρόγραμμα περιήγησης της Google. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες που δεν είναι ευχαριστημένοι με το Edge μεταβαίνουν στο Google Chrome, ενώ μερικοί πηγαίνουν επίσης στο Firefox του Mozilla (επί του παρόντος με μερίδιο 11,80%).

Ένας λόγος για τον Microsoft Edge που βρίσκεται πίσω από τους αντιπάλους του είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα επειδή, ενώ το Google Chrome είναι διαθέσιμο σε όλα τα λειτουργικά συστήματα για υπολογιστές Windows και μη Windows, το Edge μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συσκευές που εκτελούν Windows 10.

Επιπλέον, η Microsoft κυκλοφορεί νέα χαρακτηριστικά με ένα μάλλον αργό ρυθμό, συνήθως όταν νέες OS εκδόσεις έχουν πάρει το πράσινο φως, όπως συνέβη στην περίπτωση του Creators Update.

Δεν υπάρχει ακόμη καμία λέξη σχετικά με την δυνατότητα λήψης του Edge σε συστήματα που δεν είναι Windows 10, καθώς η Microsoft εξακολουθεί να θέλει να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα περιήγησης ως έναν από τους λόγους για να πείσει τους χρήστες να ενημερώσουν αυτήν την έκδοση λειτουργικού συστήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS