ΑρχικήinetΗμερίδα «Ηλεκτρονικές συναλλαγές & Ασφάλεια» χωρίς προσέλευση!

Ημερίδα «Ηλεκτρονικές συναλλαγές & Ασφάλεια» χωρίς προσέλευση!

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα αλλά με σχεδόν μηδαμινή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε  στον Πολύγυρο, από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΕΕΔΕΓΕ), με τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης της Κ.Ε.Ε.Ε.

Φαίνεται όμως οτι μάλλον ξεκίνησαν οι διακοπές, μιας και η προσέλευση του κόσμου ήταν αισθητα μειωμένη σε μια τοσο ενδιαφερουσα ημερίδα που το παρον έδωσε ακόμα και ο Διευθυντής Διωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ !!

Ενημερωτική ημερίδα

Τα θέματα της ημερίδας που παρουσιάθηκαν ήταν:

Α) «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων & δραστηριοτήτων»

Β) «Ηλεκτρονικές συναλλαγές & ασφάλεια»

Εισηγητής του πρώτου θέματος ήταν ο Άγγελος Τόλκας, Δ/ντης Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης,

ενώ του δευτέρου ο Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

ο Αθανάσιος Χαλκιάς αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης,

και ο αστυνόμος Ευάγγελος Μπέσας.

Είναι λυπηρό ότι λίγοι εως ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στην ενημέρωση και καθόλου νέοι επιχειρηματίες, αν κρίνουμε απο τις ηλικίες που βλέπουμε στις φωτογραφιες.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με σύντομες αναφορές για τα θέματα της ημερίδας οι:

Ζορμπίδης  Μιχάλης, Εκπρόσωπος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Οικονομάκου Σοφία, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών

Δημητριάδης Δημήτριος, Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονιμικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ε.Ε.

Φιλιππίδης Παντελής, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορίου – Παραγωγικότητας & Επιχειρηματικότητας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Μπαλάση Στέλλα, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου η οποία διάβασε και την επιστολή του Κορκίδη Βασιλείου, Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, ο οποίος δεν μπόρεσε ωστόσο να παρευρεθεί.

Καρανάσιος Ευθύμιος, Πολιτευτής της Ν.Δ. πρώην Βουλευτής Ν.Δ και τέως  Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής.

 

 

Από την Αστυνομία: Τζουμαϊλης Θεολόγος,  Αστυνομικός Δ/ντής Χαλκιδικής

Ενημερωτική ημερίδα «Ηλεκτρονικές συναλλαγές & Ασφάλεια»

 

Πολύ ενδιαφέροντα θέματα και με παραδείγματα παρουσίασαν οι εισηγητές της δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, εστιάζοντας στις δράσεις ενημέρωσης του κοινού, αλλά και στις καινοτόμες εφαρμογές που έχει δημιουργήσει η Υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως το Cyberkid και το FeelSafe, και για το πώς μπορούν ιδιώτες και επιχειρήσεις να προστατευτούν από ηλεκτρονικές απάτες, από κάποιους επιτήδειους που προσπαθούν να μας παραπλανήσουν και να μας αποσπάσουν χρήματα.

Η απουσια του κόσμου όμως καθώς και το ακροατήριο μιας κάποιας ηλικίας (άνω των +50)  δεν ειναι η καλύτερη εικόνα για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Σιγουρα οι υπεύθυνοι πρεπει να λάβουν υπόψη τους σοβαρά τα παραπάνω σε κάποια απο τις επόμενες εκδηλώσεις τους (αν υπάρξουν) ώστε να μην εκθέτουν πρόσωπα κύρους και αξιωματούχους.

Στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου στον πεζόδρομο, εκτέθηκαν παραδοσιακά προϊόντα και έργα καλλιτεχνών μελών του Συλλόγου Πολυγύρου.

Ενημερωτική ημερίδα «Ηλεκτρονικές συναλλαγές & Ασφάλεια»

Ενημερωτική ημερίδα «Ηλεκτρονικές συναλλαγές & Ασφάλεια»

Ελπίζουμε σε καλύτερη διοργάνωση απο τους υπευθύνους και σίγουρα με μεγαλύτερη προσέλευση παιδιών και νέων επιχειρηματιών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS