ΑρχικήinetΜάθετε τα πάντα γύρω από τα Torrents και τη λειτουργία τους

Μάθετε τα πάντα γύρω από τα Torrents και τη λειτουργία τους

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακουστά τα The Pirate Bay, Kickass Torrents, ExtraTorrent, Torrentz και πολλά ακόμα και ίσως επίσης τα έχουμε χρησιμοποιήσει για να κατεβάσουμε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές, μουσική, παιχνίδια κλπ. Αλλά πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι;

Torrents

Για να το καταλάβουμε, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι “BitTorrent”; Το BitTorrent (γνωστό και ως torrents) είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας για κοινή χρήση αρχείων (peer-to-peer sharing), το οποίο χρησιμοποιείται για τη διανομή μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων και ηλεκτρονικών αρχείων μέσω του διαδικτύου, όπως βίντεο ή ψηφιακά αρχεία ήχου που περιέχουν τραγούδια. Με άλλα λόγια, το BitTorrent είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων που λειτουργεί για να διασπάσει μεγάλα κοινόχρηστα αρχεία σε μικρότερα κομμάτια. Το δίκτυο Peer-to-Peer (P2P), που αναφέρθηκε πιο πάνω, δημιουργείται όταν συνδέονται δύο ή περισσότεροι υπολογιστές και μοιράζονται πόρους χωρίς να περάσουν από έναν ξεχωριστό διακομιστή.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε για τη λήψη αρχείων μέσω του πρωτοκόλλου BitTorrent ονομάζονται BitTorrent clients. Το πρωτόκολλο BitTorrent μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την επίδραση της διανομής μεγάλων αρχείων στο διακομιστή και στο δίκτυο. Η μοναδικότητα του torrenting είναι ότι σας επιτρέπει να κάνετε λήψη του αρχικού αρχείου από την αυθεντική πηγή καθώς και από άλλους χρήστες, γεγονός που με τη σειρά του καθιστά τη συνολική διαδικασία ομαλή , γρήγορη και εξορθολογισμένη. Για παράδειγμα, αν κατεβάζετε την αγαπημένη σας ταινία μέσω ενός torrent, όχι μόνο κατεβάζετε ολόκληρο το αρχείο από την πηγή αλλά και από άλλους χρήστες torrent.

Πώς λειτουργούν τα Torrent clients κατά τη μεταφορά αρχείων από το ένα σύστημα στο άλλο;

Τα UTorrent, BitLord, Vuze και πολλά ακόμα, είναι τύποι torrent clients που σας επιτρέπουν να κατεβάζετε αρχεία μέσω του BitTorrent network. Ένα torrent client ψάχνει για τα αρχεία από άλλες πηγές και τα μεταφορτώνει στο smartphone ή στον υπολογιστή σας. Μόλις επιλέξετε κάποιο από τα παραπάνω torrent, πρέπει να προσθέσετε το αρχείο torrent στο BitTorrent client σας και να το αποθηκεύσετε στη μονάδα δίσκου που θέλετε να γίνει η λήψη των αρχείων.

Διαφορά μεταξύ των seeds, peers και leechers

Αν είστε χρήστης Torrent, θα έχετε δει τους όρους “Seeds”, “Peers” και “Leechers” κατά τη λήψη Torrents. Seed είναι ένα άτομο που έχει ένα αρχείο torrent client ανοιχτό (ας πούμε το ίδιο αρχείο που προσπαθείτε να κατεβάσετε) και η μόνη διαφορά μεταξύ εσάς και αυτού είναι ότι έχει ήδη κατεβάσει ολόκληρο το αρχείο και τώρα το μοιράζεται με άλλους, αλλά δεν κατεβάζει κομμάτια του αρχείου από άλλους.

Leechers είναι εκείνοι που κάνουν λήψη και φόρτωση ενός αρχείου ταυτόχρονα. Εάν ένας χρήστης ξεκινήσει να μοιράζεται ένα αρχείο που έχει ήδη και να κάνει λήψη αρχείων που άλλοι χρήστες έχουν ήδη ανεβάσει ή βρίσκονται στη διαδικασία μεταφόρτωσης, τότε γίνεται leecher. Η διαδικασία φόρτωσης και λήψης συνεχίζεται ταυτόχρονα.

Peer είναι κάποιος που κατεβάζει και φορτώνει ένα αρχείο στην ομάδα. Τα αρχεία κατεβαίνουν σε κομμάτια. Όταν κάποιος άλλος χρήστης κατεβάζει κάποια κομμάτια, ο peer αρχίζει αυτόματα να τα φορτώνει. Ένα αρχείο θα μεταφορτωθεί γρηγορότερα αν συμμετέχουν περισσότεροι άνθρωποι.

Είναι η λήψη αρχείων μέσω Torrents νόμιμη;

Οτιδήποτε κάνετε λήψη από το διαδίκτυο, είτε είναι ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ηχητικά μηνύματα ή παιχνίδια, είναι στην πραγματικότητα παράνομη, εκτός και αν έχετε πληρώσει για αυτό. Ομοίως, εάν μοιράζεστε περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα με άλλα άτομα, θεωρείται επίσης παράνομο. Ενώ τα προγράμματα ή οι τεχνολογίες που βρίσκονται πίσω από την κοινή χρήση αρχείων δεν είναι παράνομες, τα δεδομένα που μοιράζονται είναι ίσως παράνομα. Χρησιμοποιώντας το BitTorrent ή άλλα προγράμματα κοινής χρήσης αρχείων για τη λήψη ενός τρέιλερ, μιας ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού, μιας επίδειξης παιχνιδιών είναι νόμιμη. Ωστόσο, η χρήση του ίδιου προγράμματος για τη λήψη ενός νέου τραγουδιού ή μιας ταινίας που ακόμα παίζεται στους κινηματογράφους θεωρείται παράνομη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS