ΑρχικήinetΤο Fluent Design System τώρα και στα Windows phones

Το Fluent Design System τώρα και στα Windows phones

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το νέο  Fluent Design System, γνωστό σε πολλούς από εσάς ως Project Neon, στο  Build. Η εταιρεία όμως ενώ μίλησε για το πώς πρόκειται να αλλάξει καθολικές εφαρμογές δεν αναφέρθηκε καθόλου στα Windows phones.Fluent Design System Fluent Design System Fluent Design System Fluent Design System

Εφόσον όμως οι καθολικές εφαρμογές λειτουργούν σε όλες τις συσκευές συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, τηλεφώνων,  tablets, αλλά και HoloLens, είναι λογικό το  Fluent Design να φτάσει και στα Windows 10 Mobile smartphones. Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η ενημέρωση αυτή θα έρθει με τίμημα.

Ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που φέρνει το Fluent Design στους υπολογιστές δεν θα είναι διαθέσιμα στα smartphones όπως παραδείγματος χάρη το φόντο καθώς δεν έχει νόημα στις κινητές συσκευές.

Το ακρυλικό υλικό χρησιμοποιείται σε υπολογιστές για να δείξει τι βρίσκεται πίσω από το παράθυρο αλλά σε ένα smartphone που τα παράθυρα λειτουργούν σε πλήρη οθόνη δεν υπάρχει ανάγκη για ένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

Πέρα από αυτό, το Fluent Design θα μπορούσε να επιφέρει μια σημαντική αναδιάρθρωση του σχεδιασμού στα τηλέφωνα των Windows αν και με μια πρώτη ματιά αφήνει να εννοηθεί ότι η Microsoft δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά όμως τα Windows Phones λαμβάνουν τις βελτιώσεις του Fluent Design χάρη στην ιδέα της καθολικής εφαρμογής οπότε αν δεν υπήρχε αυτή η προσέγγιση, οι Windows 10 Mobile συσκευές θα είχαν παραμείνει με το αρχικό σχέδιο.

Το Fluent Design System υποτίθεται ότι θα οριστικοποιηθεί πριν την κυκλοφορία των Windows 10 Redstone 3 που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο οπότε τα επόμενα built  θα επιφέρουν ουσιαστικές βελτιώσεις σε αυτό το θέμα.

Αναφορικά με τα τηλέφωνα, η Redstone 3 ενημέρωση δεν είναι τόσο βέβαιη καθώς αρκετές πηγές υποστηρίζουν ότι το Windows 10 Mobile βρίσκεται υπό συντήρηση. Οι επόμενες ημέρες λοιπόν θα μας διαφωτίσουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS