ΑρχικήsecurityΗ Microsoft δίνει την ευκαιρία στους hackers να μπούν στο Browser της

Η Microsoft δίνει την ευκαιρία στους hackers να μπούν στο Browser της

H Microsoft στοιχηματίζει πολλά στα bug bounty προγράμματα που θα ενισχύσουν την ασφάλεια του λογισμικού της και μάλιστα η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι μια παρόμοια προσπάθεια για το Edge Browser επεκτάθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου.Microsoft

Το πρόγραμμα Micrοsoft Edge Bug Bounty ξεκίνησε αρχικά τον περασμένο Αύγουστο  και αναμενόταν να ολοκληρωθεί στις 15 Μαΐου. Η εταιρεία ωστόσο αποφάσισε να δώσει στους ερευνητές ασφαλείας περισσότερη ώρα για να εισέλθουν στον browser τους επεκτείνοντας το πρόγραμμα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Να σημειώσουμε ότι παραμένουν διαθέσιμες οι ίδιες πληρωμές.

Οι hackers που καταφέρουν να εισέλθουν στον browser, αποδεικνύοντας το φυσικά με ένα report υψηλής ποιότητας θα λάβουν 15.000 δολάρια αν αυτό που ανακάλυψαν ήταν ένα απομακρυσμένο σφάλμα εκτέλεσης κώδικα στο Microsοft Edge των Windows 10.

Από την άλλη πλευρά, όσοι διαπιστώσουν παραβιάσεις των προτύπων του W3C που διακυβεύουν την ιδιωτικότητα ή την ακεραιότητα σημαντικών δεδομένων χρηστών είναι επιλέξιμοι για πληρωμές μέχρι 6.000 δολάρια αυτή τη φορά χωρίς να απαιτείται λειτουργική εκμετάλλευση αλλά με την ανάλογη απόδειξη που θα περιλαμβάνεται στο report.

Να σημειώσουμε ότι το Micrοsoft Edge είναι ο νέος προεπιλεγμένος περιηγητής στα Windows 10 και η εταιρεία με τα bounty bug προγράμματα προσπαθεί να το καταστήσει ασφαλές καλύπτοντας τρωτά σημεία πριν ανακαλυφθούν και χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις ενάντια των πελατών της.

Η επόμενη μεγάλη  ενημέρωση για το Edge αναμένεται να κυκλοφορήσει με το Windows 10 Fall Creators Update που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο καθώς η Microsοft δεν είναι ακόμα έτοιμη να προσφέρει ενημερώσεις μέσω του Windows Store όπως δηλαδή συμβαίνει με τις καθολικές εφαρμογές στα Windows 10. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε λοιπόν τι σκοπεύει να κάνει ο κολοσσός.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS