ΑρχικήTop PicksΟpenSource Fans, 5 δώρεαν λογισμικά ανοιχτού κώδικα για τα Windows 10

ΟpenSource Fans, 5 δώρεαν λογισμικά ανοιχτού κώδικα για τα Windows 10

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε δημοφιλή open source λογισμικά για τα Windows 10, που αναδεικνύουν την ποικιλία των εναλλακτικών επιλογών που υπάρχει στον κόσμο του ανοιχτού λογισμικού και παρέχονται εντελώς δωρεάν, χωρίς να υστερούν σε τίποτα από αντίστοιχες paid λύσεις του είδους.[su_spacer size=”10″]

[su_heading]1. VLC: Open source εναλλακτική για το Windows Media Player[/su_heading]

VLC - Windows 10

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τα Windows 10 χωρίς το VLC. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων ανοιχτού κώδικα που έχει αναπτυχθεί και συντηρείται από το VideoLAN Project. Στα σύν του; Εκτός από την αναπαραγωγή διαφορετικών μορφών ήχου/βίντεο, το VLC μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για steaming περιεχομένου στο διαδίκτυο, κατέβασµα YouΤube videos και αυτόματη ανεύρεση και λήψη υπότιτλων ταινιών.

Φυσικά, οι δυνατότητες του VLC δεν σταματάνε εδώ. Ο δημοφιλής media player:

-μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο ακόμη και σε κατεστραμμένα, ατελή ή ημιτελή βίντεο
-παίζει τα περισσότερα codecs χωρίς να χρειάζονται ειδικά πακέτα: MPEG-2, MPEG-4, H.264, MKV, WebM, WMV, ADPCM… και πλήθος ακόμη επεκτάσεων
-δουλεύει σε όλες τις πλατφόρμες: Windows, Linux, Mac OS X, Unix, iOS, Android
-υποστηρίζει αναπαραγωγή κρυπτογραφημένων DVDs σε Linux χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη αποκρυπτογράφησης DVD libdvdcss

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του VLC από εδώ: http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html

[su_spacer size=”10″]

[su_heading]2. DC++ : Open source εφαρμογή διαμοιρασμού αρχείων (file sharing)[/su_heading]

Μπορεί να έχετε ακούσει για το πρωτόκολλο Direct Connect (DC) που χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση αρχείων μέσω του διαδικτύου. Το open source DC ++ είναι ο πιο δημοφιλής peer-to-peer, file-sharing client που βασίζεται στο πρωτόκολλο αυτό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DC++ ως μια ad-free εναλλακτική για το BitTorrent. Εκτός από τα Windows, διατίθενται αρκετοί DC clients για macOS και Linux.

Για download του DC++ μεταβείτε εδώ: http://dcplusplus.sourceforge.net/download.html

[su_spacer size=”10″]

[su_heading]3. GIMP – Δωρεάν εναλλακτική για το Photoshop[/su_heading]

GIMP εναλλακτική photoshop για Windows 10Το GIMP μπορεί να θεωρηθεί ως η απάντηση ανοιχτού κώδικα στο Adobe Photoshop. Η πρώτη έκδοση του GIMΡ δημιουργήθηκε από τους Peter Mattis και Spencer Kimball το 1995 και έκτοτε έχει μετατραπεί σε ένα πολυεργαλείο επεξεργασίας εικόνων, με άπειρες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, τα οποία έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο μας. Το GIMP είναι διαθέσιμο για Windows 10, Linux και macOS.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του GIMP από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος: https://www.gimp.org/downloads/

[su_spacer size=”10″]

[su_heading]4. Libre Office – Η open source απάντηση στα Microsoft Office[/su_heading]

Το Libre Office αντικαθιστά επάξια τη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών γραφείου της Microsoft, προσφέροντας μια ποικιλία open source εφαρμογών όπως το Writer (που είναι παρόμοιo με το MS Word), το Calc (MS Excel), το Impress (Powerpoint), το Math (που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και επεξεργασία μαθηματικών τύπων/formulas), το Draw (Vector graphics editor) και το Βase (Πρόγραμμα διαχείρισης βάσεων δεδομένων).

Υπάρχουν δύο βασικές εκδόσεις του Libre Office, η έκδοση “Fresh” η οποία περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα features που έχουν αναπτυχθεί για το Libre Office, και η έκδοση “Still” η οποία υστερεί σε χαρακτηριστικά αλλά εστιάζει περισσότερο στη σταθερότητα.

Κατεβάστε τα Libre Office από εδώ: https://www.libreoffice.org/download/download/

[su_spacer size=”10″]

[su_heading]5. 7zip – Eργαλείo συμπίεσης αρχείων[/su_heading]

Δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε τις δυνατότητες ενός 17χρονου open source εργαλείου κατά τη συμπίεση και εξαγωγή αρχείων. Το γεγονός ότι το 7zip είναι ανοιχτού κώδικα το μετατρέπει άμεσα σε μια καλή εναλλακτική για τους haters του ιδιόκτητου λογισμικού. Το 7zip προσφέρει επίσης τη δική του μορφή συμπίεσης αρχείων που ονομάζεται 7z.

Κατεβάστε το από εδώ: http://www.7-zip.org/download.html

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS