ΑρχικήinetNokia και Apple λήγουν τις διαφωνίες τους και γίνονται συνεργάτες

Nokia και Apple λήγουν τις διαφωνίες τους και γίνονται συνεργάτες

Τους τελευταίους μήνες, η Apple έχει εμπλακεί σε αγωγές που σχετίζονται με την άδεια εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ενώ ο αγώνας της με την Qualcomm συνεχίζει να βουίζει, η εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει επιλυθεί μία από τις σημαντικότερες διαφωνίες της, υπογράφοντας μια πολυετή συμφωνία με τη Nokia για να χρησιμοποιήσει την πνευματική της ιδιοκτησία.

nokia

Στο τέλος του περασμένου έτους, η Nοkia μήνυσε την Apple για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε συσκευές όπως το iPhone και το iPad. Η Apple συμφώνησε ότι χρησιμοποιούσε ορισμένες τεχνολογίες της Nokia, αλλά είχε αποκρύψει ότι χρησιμοποιούσε άλλα 32 άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κάλυπταν τα πάντα από την οθόνη και το UI μέχρι chipsets και την κωδικοποίηση βίντεο.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η Nοkia θα προσφέρει «προϊόντα και υπηρεσίες υποδομής δικτύου» στην Apple. Η Apple, από την άλλη πλευρά θα συνεχίσει να πουλάει τα προϊόντα της Nοkia – εκείνα που ανήκαν προηγουμένως στο Withings brand – στα καταστήματα λιανικής πώλησης και στα online καταστήματα. Συζητιέται επίσης για τις δύο εταιρείες ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε μελλοντικές “πρωτοβουλίες ψηφιακής υγείας”.

«Αυτή είναι μια σημαντική συμφωνία μεταξύ της Nοkia και της Apple”, δήλωσε η Maria Varsellona, Chief Legal Officer της Nokia. “Μετακινεί τη σχέση μας με την Apple από το να είμαστε αντίπαλοι στο δικαστήριο σε επιχειρηματικούς εταίρους που εργάζονται προς όφελος των πελατών της”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS