ΑρχικήαπόψειςΓιατί ακόμα δωρεάν Windows 10 και πως αναβαθμίζω;

Γιατί ακόμα δωρεάν Windows 10 και πως αναβαθμίζω;

Όλοι γνωρίζουν ότι η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης για τα Windows 10 έληξε στις 29 Ιουλίου 2016, σωστά;

Τότε η Microsoft ολοκλήρωσε επισήμως το πρόγραμμα Get Windows 10 και σταμάτησε να προωθεί το εργαλείο GWX στους υπολογιστές των ανυποψίαστων χρηστών που ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι με την παλαιότερη έκδοση των Windows που χρησιμοποιούσαν και δεν είχαν την επιθυμία να αναβαθμίσουν.Windows 10

Από τις 30 Ιουλίου 2016, οι ειδοποιήσεις αναβάθμισης σταμάτησαν και η εφαρμογή GWX άρχισε να εξαφανίζεται. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να αναβαθμίσετε σε Windows 10 είναι να πληρώσετε μια άδεια.

Το αστείο είναι ότι μέχρι και σήμερα, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 10 από τα Windows 7 ή τα Windows 8,1 και να διεκδικήσετε μια δωρεάν άδεια χωρίς καμία δυσκολία.

Μπορείτε επίσης να κάνετε αναβάθμιση των Windows 10 Home σε Windows 10 Pro χρησιμοποιώντας ένα κλειδί προϊόντος από μια προηγούμενη έκδοση των Windows 7, 8 ή 8.1 (Pro / Ultimate), κάτι που μπορεί να σας εξοικονομήσει 50 με 100 δολάρια στις χρεώσεις αναβάθμισης OEM αν αγοράσετε ένα νέο PC με το Windows 10 Home προεγκατεστημένο.

Πριν διαπιστωθεί ότι η Microsoft συνεχίζει την προσφορά, μέσω του iGuRu.gr είχαμε αναφέρει ότι δεν πιστεύουμε να σταματήσει η Microsoft την δωρεάν διάθεση του λειτουργικού Windows 10, καθώς με αυτό τον τρόπο είναι περισσότερο ζημιωμένη παρά κερδισμένη, με το αντίτιμο των αδειών χρήσης.

Γιατί;

Να υπενθυμίσουμε ότι ο στόχος της Microsoft με το Windows 10, είναι να προσφέρει ένα λειτουργικό as a service (σαν υπηρεσία). Τι σημαίνει αυτό; Τέρμα στις μεγάλες εκδόσεις (όπως τις γνωρίζαμε) με ονόματα όπως XP, Vista, 7 και 8.

Τα Wιndows 10 είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο σύστημα που θα διαθέτει πάρα πολλές αθροιστικές ενημερωμένες εκδόσεις. Αυτό σημαίνει μεγάλα ενιαία patch που συμπεριλαμβάνουν ενημερώσεις για όλα τα συστατικά του λειτουργικού συστήματος. Τα Windοws 10 σαν υπηρεσία θα ενημερώνονται τακτικά με όχι μόνο διορθώσεις, αλλά και με νέα χαρακτηριστικά, καθώς αναπτύχθηκαν με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από ό, τι οι προκάτοχοί τους, και είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

Η “μεταφορά” όλων των χρηστών στο μοντέλο του Rolling Release ή του Windows as a Service της Microsoft, σημαίνει ότι η ομάδα ανάπτυξης θα ασχολείται με την δημιουργία ενημερώσεων μόνο για ένα λειτουργικό και όχι για όλες τις παλαιότερες εκδόσεις.

Όποτε αν όλοι χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό σύστημα, οι εργατοώρες ανάπτυξης μειώνονται κατακόρυφα.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση η εταιρεία φαίνεται να έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο playground για testers. Διαθέτει διάφορες βαθμίδες από δοκιμαστές beta για τα προϊόντα Windows: Υπάρχουν οι εσωτερικοί δοκιμαστές beta, μέσα από την Microsoft για παράδειγμα, αλλά και όλοι οι Windows Insiders σε δύο διαφορετικά rings, που δοκιμάζουν τα Windows 10 beta builds, πριν την επίσημη διάθεσή τους στο σταθερό κανάλι.

Οι χρήστες των εκδόσεων Enterprise (Windows για επιχειρήσεις) μπορούν να μπλοκάρουν εντελώς τις ενημερώσεις, ενώ οι χρήστες των εκδόσεων Home και Pro θα πρέπει να τις εγκαταστήσουν.

Όλοι οι χρήστες των Windows 10 είναι κάτι σαν beta testers που δοκιμάζουν τα “δωρεάν” Windows για τους πελάτες των εκδόσεων Enterprise.

Πώς να αναβαθμίσετε έναν παλιό υπολογιστή σε Windows 10

Εάν διαθέτετε υπολογιστή με αυθεντικό αντίγραφο των Windows 7/8 / 8.1 μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να το αναβαθμίσετε σε Windows 10.

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να πάτε στην ιστοσελίδα Λήψης των Windows 10 και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη εργαλείου τώρα. Αφού ολοκληρωθεί η λήψη, τρέξτε το εργαλείο δημιουργίας μέσων.

Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση απευθείας με αυτό το εργαλείο ή να δημιουργήσετε κάποιο μέσο εγκατάστασης (DVD, USB).

Μπορείτε απλά να επιλέξετε την επιλογή Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή τώρα.

Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε λειτουργικό σε άλλο υπολογιστή επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή και αποθηκεύστε τα αρχεία εγκατάστασης σε κάποιο USB ή σαν αρχείο ISO.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την αναβάθμιση. Δεν θα σας ζητηθεί κάποιο κλειδί προϊόντος και όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, εφόσον τo παλαιότερο λειτουργικό ήταν νόμιμο, θα έχετε μια ψηφιακή άδεια χρήσης στα Windows 10, την οποία μπορείτε να επιβεβαιώσετε από τις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Ενεργοποίηση.

Η ψηφιακή άδεια θα είναι συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε και format στο δίσκο κάνοντας μια καθαρή εγκατάσταση της ίδιας έκδοσης του Windows 10 οποιαδήποτε στιγμή. Δεν θα χρειαστείτε κάποιο κλειδί προϊόντος και η ενεργοποίηση θα είναι αυτόματη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS