ΑρχικήinetΟι χρήστες ακόμη αγαπούν την Microsoft παρά τις επιθέσεις WannaCry

Οι χρήστες ακόμη αγαπούν την Microsoft παρά τις επιθέσεις WannaCry

Πολλοί κατηγόρησαν τη Microsoft για το πρόσφατο fiasco ransomware της WannaCry, υποστηρίζοντας ότι ο γίγαντας του λογισμικού θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για τα Windows XP και να παράσχει πιο γρήγορα τα patches για όλες τις εκδόσεις των Windows, αλλά παρ’όλη την κριτική, η Microsoft παραμένει μια πολύ αγαπημένη μάρκα.

Ή τουλάχιστον, αυτό αποκαλύπτει μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Morning Consult, με το 83% των ερωτηθέντων να βλέπουν το εμπορικό σήμα ευνοϊκά μια εβδομάδα μετά την έναρξη της έκρηξης της WannaCry.

Υπάρχει πράγματι το 57% των χρηστών που δήλωσαν ότι ανησυχούσαν για τα προϊόντα της Microsoft στο μέλλον μετά από την WannaCry επίθεση, αλλά από την άλλη πλευρά, το 22% δήλωσαν ότι δεν ανησυχούν υπερβολικά, παρά τους κινδύνους μόλυνσης. Το 8% δήλωσε ότι δεν ανησυχούν καθόλου.

Τα καλά νέα για τη Micrοsoft είναι ότι το 39 τοις εκατό των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι εξακολουθούν να σχεδιάζουν να αγοράσουν προϊόντα της Micrοsoft, ενώ μόνο το 25% δήλωσαν ότι θα έχουν δεύτερη σκέψη αντιμετωπίζοντας μια τέτοια απόφαση.

Επιπλέον, συνολικά το 8% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι “πολύ πιο πιθανό” να αγοράσουν προϊόντα της Microsoft στο μέλλον δεδομένης της γρήγορης αντίδρασης της εταιρείας στο ransomware, ενώ άλλα 9% εξήγησαν ότι είναι λιγότερο πιθανό να το κάνουν .

«Η δύναμη της μάρκας της Micrοsoft την αφήνει σε μεγάλο βαθμό άθικτη από το πρόσφατο ζήτημα ασφαλείας-σε αντίθεση με την τεχνολογία peer της Yahoo Inc. Μετά την αποκάλυψη της δικής της παραβίασης των δεδομένων, η ευνοϊκή θέση της Yahoo μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες» λέει η Morning Consult.

“Η ασφάλεια φαίνεται να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους ανθρώπους: Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες λένε ότι είναι γρήγοροι στο να κατεβάσουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας και να έχουν διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης σε διάφορες πλατφόρμες”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Windows XP δεν ήταν το μεγαλύτερο θύμα του ransomware της WannaCry, αλλά τα Windows 7, τα οποία στην πραγματικότητα πήραν patches από τη Microsoft νωρίτερα φέτος στην Patch Tuesday. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα συστήματα που έχουν μολυνθεί ήταν πραγματικά ξεπερασμένα, είτε λόγω πειρατικών αδειών είτε επειδή οι διαχειριστές του συστήματος μπλοκάρουν την εγκατάσταση ενημερώσεων για διάφορους λόγους.

microsoft

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS