ΑρχικήinetFirefox Screenshots, νέα λειτουργία του προγράμματος περιήγησης

Firefox Screenshots, νέα λειτουργία του προγράμματος περιήγησης

Στα πρόσφατα builds του Firefox Nightly, μπορείτε να βρείτε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Firefox Screenshots. Σας επιτρέπει να καταγράψετε ένα ορατό τμήμα μιας ανοιχτής σελίδας ή ολόκληρης της σελίδας συμπεριλαμβανομένου του τμήματος που δεν είναι ορατό χωρίς κύλιση.

Με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να ανεβάσετε τα στιγμιότυπα οθόνης (Screenshots) και να λάβετε έναν σύνδεσμο για κοινή χρήση με τους φίλους σας.

Η δυνατότητα λήψης στιγμιότυπων οθόνης (Firefox Screenshots) δεν είναι νέα λειτουργία του Firefox. Από πριν το ίδρυμα ένα Mozilla επέτρεπε τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης με μια ειδική εντολή του προγράμματος περιήγησης.

Τελικά οι προγραμματιστές του προγράμματος περιήγησης, πρόσθεσαν το χρήσιμο χαρακτηριστικό, με ένα εικονίδιο στη γραμμή εργασιών της εφαρμογής οπότε δεν απαιτείται πλέον να πληκτρολογείτε εντολές. Προστέθηκε ένα νέο κουμπί στη γραμμή εντολών, για να μπορείτε να πάρετε ένα screenshot με ένα κλικ.

Αν κάνετε κλικ στο κουμπί, θα εμφανιστεί μια μικρή εισαγωγή.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην οθόνη το ακόλουθο UI.Firefox Screenshots

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των επιλογών “Αποθήκευση πλήρους σελίδας” και “Αποθήκευση ορατής”.Firefox Screenshots

Μετά από αυτό, μπορείτε να αποθηκεύσετε την οθόνη σας τοπικά ή να την ανεβάσετε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα screenshots.firefox.com.

Μόλις ανέβει το στιγμιότυπο οθόνης online, θα έχετε το σύνδεσμό του για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας μέσω οποιουδήποτε messenger, στο Facebook ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το κουμπί “My Shots” θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στα προηγούμενά σας Screenshots.

Στην ιστοσελίδα του screenshots.firefox.com, μπορείτε να προσαρμόσετε το χρόνο λήξης των στιγμιότυπων της οθόνης σας ή να τα διαγράψετε αμέσως.

Η λειτουργία screenshots δεν είναι καινούργια για τον Firefox, αλλά η προσθήκη της ικανότητας upload screenshot, είναι μια πολύ φρέσκια ιδέα. Ας περιμένουμε να δούμε την λειτουργία στη στη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS