ΑρχικήinetMicrosoft και Apple απογειώνουν την 2-in-1 σειρά!

Microsoft και Apple απογειώνουν την 2-in-1 σειρά!

Η αγορά PC αναμένεται να ανέβει ξανά στην κορυφή το 2019, σύμφωνα με νέες προβλέψεις αναλυτών. Οι κύριοι καταλύτες της ανόδου αυτής θα είναι φυσικά τα Microsoft Surface και Apple iPad Pro.Microsoft

Όπως είναι γνωστό, η βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών καταρρέει τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της απότομης ανάπτυξης των smartphones και tablets. Η κατάσταση όμως μπορεί να επανέλθει στην αρχική της τροχιά χάρη στους 2-in-1 υπολογιστές.

Υπολογιστής δεν θα ορίζεται πλέον  ένα σύστημα που βρίσκεται πάνω στο γραφείο μας αλλά περισσότερο μια φορητή συσκευή που διαθέτει πληκτρολόγιο με την αρχική ιδέα της επιφάνειας εργασίας να εγκαταλείπεται μέχρι το 2021.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στα  iPad και Android tablets, με τις πωλήσεις να μειώνονται από τα 153,4 εκατομμύρια του περασμένου έτους σε μόλις 107, 1 εκατομμύρια το 2021.

Όσο αφορά τώρα τις πολυσυζητημένες 2-in-1 συσκευές, οι πωλήσεις τους θα υπερδιπλασιαστούν έως το 2021 από τα 21,5 εκατομμύρια του 2016 στα 45,9 εκατομμύρια σε τέσσερα χρόνια από φέτος.

Η Microsoft και η Apple επενδύουν στις 2-in-1 συσκευές, με την πρώτη να κυκλοφορεί πρόσφατα ένα νέο Surface Laptop και την τελευταία να παρουσιάζει την δική της πρόταση, το  iPad Pro, την επόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, η Microsoft  αναμένεται να παρουσιάσει και μερικές ανανεώσεις των Surface προϊόντων της  μέσα στο 2017, με το  Surface Book να είναι ένα από εκείνα που θα αναβαθμιστούν.

Να σημειώσουμε ότι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές συσκευών της αγοράς στοιχηματίζουν στις 2-in-1 συσκευές, ο αριθμός των οποίων θα αυξάνεται κάθε χρόνο κυρίως χάρη στην επιτυχία των  Surface και  iPad Pro σειρών. Επίσης, η επιτυχία των Windows 10 έχει προσελκύσει αρκετές ΚΑΕ καθώς το λειτουργικό σύστημα μπορεί να τρέχει σε διάφορους τύπους παραγόντων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS