ΑρχικήinetΑυτοκίνητα ανοιχτού κώδικα? Το νέο μοντέλο της Toyota τρέχει Linux

Αυτοκίνητα ανοιχτού κώδικα? Το νέο μοντέλο της Toyota τρέχει Linux

Τα Linux τρέχουν παντού. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μας προκαλέσει έκπληξη ότι το νέο μοντέλο της Toyota θα τρέχει μια Linux-based πλατφόρμα με την ονομασία ΑGL (Automotive Grade Linux).

Linux Toyota

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το σύστημα infotainment του αναβαθμισμένου μοντέλου της Camry, το οποίο θα λανσαριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα λειτουργεί σε πλατφόρμα τεχνολογίας ανοιχτού κώδικα βασισμένη στα Linux.

[su_note note_color=”#f1edd8″ text_color=”#494134″ radius=”1″]Infotainment στα αμάξια (IVI) είναι μια συλλογή από hardware που είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για την παροχή εικόνας ή ήχου. Στην κατηγορία εντάσσεται και το σύστημα πλοήγησης (GPS). Το σύστημα αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη προηγμένων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών αυτο-οδήγησης, την υποστήριξη φωνητικών εντολών και άλλων διασυνδεδεμένων υπηρεσιών αυτοκινήτων. [/su_note]

Η Toyota συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 αυτοκινητοβιομηχανιών που συνεργάζονται με προμηθευτές και εταιρείες τεχνολογίας για να κατασκευάσουν από κοινού την πλατφόρμα Automotive Grade Linux. Η ΑGL πρόκειται στην ουσία για μια open source πλατφόρμα για εφαρμογές οχημάτων, την οποία θα μπορούν να προσαρμόζουν κατάλληλα οι αυτοκινητοβιομηχανίες, εξαλείφοντας την ανάγκη ανάπτυξης συστημάτων από το μηδέν για κάθε νέο μοντέλο οχήματος.

Η ανάπτυξη της πλατφόρμας σε συνεργασία με τις Mazda Motor Corp, Suzuki Motor Corp, Daimler AG και άλλες αυτοβιομηχανίες θα μειώσει τον χρόνο και το κόστος ανάπτυξης και θα δημιουργήσει μια τυποποιημένη πλατφόρμα για τη ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών εικόνας, ήχου και πλοήγησης. Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για προηγμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα τη λειτουργία της αυτο-οδήγησης, καθώς και για άλλες διασυνδεδεμένες υπηρεσίες αυτοκινήτων.

Fan Fact! Τα αυτοκίνητα απαιτούν συνήθως περισσότερες από 100 εκατομμύρια γραμμές κώδικα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να ενσωματώσουν όσο το δυνατόν περισσότερη τεχνολογία για την προσέλκυση περισσότερων αγοραστών. Για τον λόγο αυτό ο προγραμματισμός αποτελεί το δυσκολότερο κομμάτι στην ανάπτυξη των οχημάτων και διαρκεί χρόνια, σε σύγκριση με τους λίγους μήνες που χρειάζονται οι εταιρείες τεχνολογίας για την ανάπτυξη apps. Επιπλέον, είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή ενημέρωση για να συμβαδίζει με τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Το τελευταίο μοντέλο Camry, που θα κυκλοφορήσει τους ερχόμενους μήνες, θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα AGL για τη λειτουργία μιας σουίτας on-board εφαρμογών, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει στα σχέδιά της την επέκταση της πλατφόρμας και σε άλλα μοντέλα των Toyota και Lexus.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS