ΑρχικήinetΟ πρώην CEO της Microsoft Steve Ballmer εξηγεί γιατί απέτυχε το Windows...

Ο πρώην CEO της Microsoft Steve Ballmer εξηγεί γιατί απέτυχε το Windows Phone

Ο πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer, χαρακτήρισε τις επενδύσεις της εταιρείας στο hardware ως το μόνο πράγμα που δεν λυπάται που δεν έκανε ταχύτερα, εξηγώντας σε συνέντευξη ότι ο γίγαντας του λογισμικού δεν είχε την δυνατότητα να επεκταθεί πέρα από το software μαζί του στο τιμόνι της επιχείρησης.

microsoft

Σε μια πολύ λεπτομερή απάντηση, όταν ρωτήθηκε τι σκέφτηκε ότι έκανε λάθος στη Microsoft, ο Ballmer εξηγεί ότι η εταιρεία καθυστέρησε στο συμβαλλόμενο hardware, επισημαίνοντας το γεγονός αυτό ως έναν από τους λόγους για τον οποίο απέτυχε επίσης να γίνει ένας πιο σημαντικός παίκτης στον κόσμο των mobile.

Οι εταιρείες επιτυγχάνουν με μια ιδέα, με το ταλέντο γύρω από την ιδέα και με την ικανότητα ως εταιρεία να εκτελέσει την ιδέα “, εξήγησε ο Ballmer. “Αποδεικνύει ότι εάν έχετε μια δεύτερη ιδέα που είναι διαφορετική από την πρώτη, μπορεί να χρειαστείτε νέα ταλέντα, αλλά χρειάζεστε και νέες δυνατότητες και δεν έχετε νέα δυνατότητα μια μέρα στην άλλη.”

“Νομίζω ότι ήμουν πολύ αργός στις περιπτώσεις να αναγνωρίσω την ανάγκη για νέα ικανότητα και ιδιαίτερα στο hardware. Εύχομαι να οικοδομήσουμε την ικανότητα να είμαστε εταιρεία παγκόσμιας κλάσης hardware επειδή μια από τις νέες εκφράσεις του λογισμικού είναι ουσιαστικά το hardware” συνέχισε. ¨Και νομίζω ότι ήρθαμε σε αυτό αργότερα από ό, τι νομίζω ότι η εταιρεία υπό την ηγεσία μου θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει αυτή την ικανότητα νωρίτερα από ό, τι κάναμε”.

Στη συνέχεια, ο Ballmer μίλησε για την τρέχουσα μετάβαση που κάνει η Microsoft από την προσέγγιση των συσκευών και υπηρεσιών που υιοθέτησε ως CEO σε μια στρατηγική που βασίζεται σε cloud, η οποία φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά σε αυτό το σημείο.

“[Η ικανότητα είναι μια λέξη για] hardware. Το πράγμα που θα έλεγα ότι χάσαμε με το τηλέφωνο είναι ότι προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές τεχνικές : αδειοδότηση λογισμικού, προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες τεχνικές και οι ίδιες τεχνικές δεν θα βοήθησαν. Είχαμε το λάθος μοντέλο δημιουργίας εσόδων, είχαμε λάθος μοντέλο παράδοσης, όλα αυτά επειδή δεν δημιουργήσαμε νέες δυνατότητες. ”

Με τον Satya Nadella στο τιμόνι της εταιρείας, η Microsoft φαίνεται να είναι έτοιμη να δώσει στην κινητή τηλεφωνία μια ακόμη ευκαιρία, καθώς η εταιρεία αναμένεται να κάνει επανεκκίνηση της πλατφόρμας smartphone όχι μόνο με νέο λογισμικό αλλά και με νέα συσκευή.

Το νέο τηλέφωνο, το όνομα του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστό, θα μπορούσε να είναι το πολυαναμενόμενο Surface Phone, το οποίο θα μπορούσε να εκτελέσει την ανανεωμένη έκδοση των Windows 10 για τηλέφωνα, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει νέες δυνατότητες, όπως η Microsoft προσπαθεί να κάνει με Κάθε νέα συσκευή που είναι μέρος της γραμμής Surface.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS