Αρχικήinet3D εκτυπωμένη φωτογραφική μηχανή

3D εκτυπωμένη φωτογραφική μηχανή

Ο φωτογράφος Πολ Κολχάουσεν μη μπορώντας να αγοράσει όλες τις φωτογραφίες μηχανές που ονειρευόταν, έκανε κάτι ασυνήθιστο. Εκτύπωσε μία 3D φωτογραφική μηχανή προσδίδοντας της μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά των μηχανών των ονείρων του.

φωτογραφική

Ο Κολχάουσεν δημιούργησε μία πλήρως λειτουργική 6×14 φωτογραφική μηχανή μεσαίου φορμά, και χωρίς μάλιστα να έχει καμία προηγούμενη εμπειρία από συστήματα CAD. Σχεδίασε την κάμερα σύμφωνα με όσα γνωρίζει σαν επαγγελματίας φωτογράφος και την εκτύπωσε σε ένα 3D εκτυπωτή, με βάση ένα αρθρωτό σχεδιασμό, που αποτελείται από 8 ξεχωριστά κομμάτια.

Ονόμασε την κάμερά του ο PK-6142016, αλλά φαίνεται στο τέλος επικράτησε το παρατσούκλι αυτής που είναι «Το μουσταρδί κυκλοπτικό τέρας».

Ο φωτογράφος συνδύασε μερικά από τα χαρακτηριστικά της Mamiya 7, της Hasselblad XPan και της Leica σειρά M. Στο μπροστινό μέρος της PK-6142016 τοποθέτησε ένα φακό Schneider Kreuznach 90 χιλιοστών. Τα μέρη της μηχανής είναι 3D εκτυπωμένο χρησιμοποιώντας SLS νάιλον με τη χρήση των υπηρεσιών 3D Hubs .

Η φωτογραφική μηχανή του Κολχάουσεν τραβάει 6 × 14 φωτογραφίες σε 120άρι φιλμ μεσαίου φορμά. Δεν έχει ένα μηχανισμό εστίασης, και είναι πάντα στο άπειρο, εκτός αν τοποθετήσει κάποιος δακτυλίδια στην κάμερα για να μετακινήσει το εστιακό επίπεδο πιο κοντά στο φακό.

Φυσικά ο Κολχάουσεν έχει ως στόχο να μετατρέψει τη δημιουργία του σε μια προσιτή 6×14 φωτογραφική μηχανή μεσαίου φορμά για το ευρύ κοινό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS