ΑρχικήinetMicrosoft: Έχουμε τα γρηγορότερα Pen; Apple: Όχι, εμείς τα έχουμε

Microsoft: Έχουμε τα γρηγορότερα Pen; Apple: Όχι, εμείς τα έχουμε

Υπήρξε μια εποχή που το stylus έγινε ένα συνηθισμένο εξάρτημα που κανείς δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει, αλλά μετά από τις συνεχείς επενδύσεις της Samsung στο S Pen και το Microsoft στοίχημα μεγάλου μεγέθους στο Surface Pen, αρκετοί τεχνολογικοί γίγαντες άρχισαν να δουλεύουν με τα δικά τους στυλό με πολύ ταχύτερο ρυθμό.

microsoft

Η Apple και η Microsoft προχώρησαν σε αυτή την πλευρά της αγοράς και αφού η Micrοsoft ανακοίνωσε το ταχύτερο pen παγκοσμίως τον Μάιο κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης Surface, ο αντίπαλος που βασίζεται στην Cupertino έρχεται να αποκαλύψει ένα Pencil νέας γενιάς που ισχυρίζεται και πάλι ότι θα είναι το ταχύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρουσιάστηκε στο WWDC, το νέο Apple Pencil διαθέτει 20ms καθυστέρησης, ενώ το νέο Surface Pen της Micrοsoft, το οποίο υποστηρίζει και μια λειτουργία κλίσης, έχει 21ms καθυστέρησης.

Είναι προφανές ότι το Apple Pencil είναι 1ms γρηγορότερο από το Surface Pen, αλλά στην πραγματική ζωή, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ελάχιστα αξιοσημείωτη.

Η Micrοsoft, από την άλλη πλευρά, έχει επίσης στοιχηματίσει σε άλλα χαρακτηριστικά του Surface Pen, οπότε η δική της γραφίδα διαθέτει πλέον 4096 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση. Η Apple δεν έχει παράσχει ενημερωμένα στοιχεία σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα το νέο Pencil να πλησιάζει πολύ σε αυτό το ποσοστό.

Ο κατασκευαστής iPhone, από την άλλη πλευρά, στοιχηματίζει πολλά στη νέα οθόνη iPad Pro για να προσφέρει την ταχύτερη ψηφιακή πένα στον κόσμο. Το νέο iPad Pro έρχεται με μια οθόνη 10,5 ιντσών που προσφέρει ένα ρυθμό ανανέωσης των 120Hz και την οποία η εταιρεία χαρακτηρίζει ως “την καλύτερη οθόνη στον πλανήτη”.

Το Apple Pencil, για παράδειγμα στοιχηματίζει επίσης στα  iOS 11, μια ενημερωμένη έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος που διατίθεται σε iPhones και iPads και η οποία συνοδεύεται από πολλές βελτιώσεις για την είσοδο του pen. Εν τω μεταξύ, το Surface Pen σχετίζεται με τα Windows 10, όπου τα Windows Ink είναι ο πυρήνας της γραφής και του σχεδίου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS