ΑρχικήinetΟ Trump έχει βρει τον μπελά του με το Twitter τελικά

Ο Trump έχει βρει τον μπελά του με το Twitter τελικά

Ο Donald Trump πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την δυνατότητα να μπλοκάρει όποιον ήθελε στο Twitter. Τώρα, όντας ο λογαριασμός του ένα δημόσιο φόρουμ απειλείται με μηνήσεις από όλους όσους  μπλόκαρε στο παρελθόν.Twitter

Οι ανησυχίες για το τι μπορεί και τι όχι να κάνει ο πρόεδρος στο λογαριασμό του στο Τwitter υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό. Ακόμα και η διαγραφή των δημοσιεύσεων του αποτελεί θέμα συζήτησης καθώς πλέον αποτελούν κατά κάποιο τρόπο “επίσημα έγγραφα” και πρέπει να παραμένουν διαθέσιμα στο κοινό.

« Αυτός ο λογαριασμός πλέον αποτελεί δημόσιο φόρουμ και ο αποκλεισμός από αυτόν είναι αντισυνταγματικός» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που έστειλαν πολλοί χρήστες στον Trump. Αίτημα τους ήταν το ξεμπλοκάρισμα το συντομότερο δυνατόν για να μην προβούν σε νομικές διαδικασίες.

Με λίγα λόγια, η επιστολή έκανε κατανοητό ότι αν δεν συμμορφωθεί η διοίκηση του Trump θα ακολουθήσει δίκη. Ο πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει τους επικριτές του από το να διατυπώνουν τις θέσεις τους.

Το Τwitter αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίον ο Donald Trump περιθωριοποιεί όσους έχουν διαφορετική άποψη από την δική του  ακριβώς όπως έχει πράξει και με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως CNN, NBC, ABC , CBS, Washington Post και New York Times.

«Αν και οι δημιουργοί του Συντάγματος σίγουρα δεν σκέφτηκαν του προεδρικούς λογαριασμούς στο Twitter, είναι αυτονόητο ότι ο πρόεδρος δεν θα πρέπει να απαγορεύει τον δημόσιο λόγο σε όσους δεν συμμερίζονται τις δικές του απόψεις. Απλώς επειδή δεν αρέσουν στον κύριο Trump ορισμένες απόψεις δεν του δίνει το δικαίωμα να τις αποκλείει από ένα δημόσιο φόρουμ» τόνισε εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Knight First Amendment στο Πανεπιστήμιο Columbia.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS