ΑρχικήinetFedora 26 Beta: μόλις κυκλοφόρησε

Fedora 26 Beta: μόλις κυκλοφόρησε

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση η νέα Fedora 26 Beta κυκλοφορεί σήμερα: Η ομάδα της Fedora μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο development snapshot της ομώνυμης διανομής Linux που υποστηρίζεται από το Red Hat.

Το Fedora είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διανομές GNU/Linux. Είναι αποτέλεσμα του Fedora Project, μιας ευρείας κοινότητας εθελοντών και χρηματοδοτείται απο τη Red Hat. Το default περιβάλλον του Fedora είναι το GNOME desktop και το προεπιλεγμένο interface είναι το GNOME Shell. Φυσικά υποστηρίζει και άλλα desktop environments, όπως τα: KDE, Xfce, LXDE, MATE και Cinnamon που κυκλοφορούν σαν custom ISO στα Fedora spins.

Η νέα έκδοση ανάπτυξης, Fedora 26 Beta, διαθέτει ενημερωμένες εκδόσεις της γλώσσας GNU Compiler Collection and Go. Έρχεται επίσης με ένα νέο διαχειριστή διαμερισμάτων για το πρόγραμμα εγκατάστασης του συστήματος Fedora.Fedora 26 Beta

“Το Fedora, πάντα στο δρόμο της καινοτομίας, κυκλοφορεί με την τελευταία έκδοση του GNU Compiler Collection, γνωστή και ως GCC, προσφέροντας τα τελευταία χαρακτηριστικά και βελτιστοποιήσεις της γλώσσας στους χρήστες και στο λογισμικό που αναπτύσσουν. Η πιο πρόσφατη έκδοση είναι 1.8, και συμπεριλαμβάνει υποστήριξη για MIPS 32 bit και έρχεται βελτιώσεις ταχύτητας.

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η προσθήκη του blivet-gui στο πρόγραμμα εγκατάστασης. Αυτό παρέχει ένα ‘building-blocks’ style partitioning GUI για τους sysadmins και τους ενθουσιώδεις χρήστες που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες των συστημάτων αποθήκευσης.”

Πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανακοίνωση της έκδοσης στο Fedora Magazine καθώς και στο change log του Fedοra 26.

Το Fedora είναι διαθέσιμο σε πολλές εκδόσεις:

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS