ΑρχικήinetΓιατί ο Firefox 54 χρησιμοποιεί μόνο μία διεργασία;

Γιατί ο Firefox 54 χρησιμοποιεί μόνο μία διεργασία;

Με την κυκλοφορία του Firefox 54 την περασμένη εβδομάδα, τελικά ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διάθεσης της πολυεργαλικής ηλεκτρολύσεως ή multiprocess Electrolysis.

Από την τελευταία έκδοση του, ο Firefox μπορεί χρησιμοποιήσει έως και τέσσερις διεργασίες, και έτσι οι χρήστες του δημοφιλούς browser θα μπορούν να έχουν να έχουν καλύτερη χρήση της μνήμης και φυσικά καλύτερη απόδοση.Firefox 54

Όμως, οι χρήστες που χρησιμοποιούν για χρόνια τον browser του ιδρύματος Mozilla ενδέχεται να απογοητευθούν όταν διαπιστώσουν ότι το πρόγραμμα περιήγησής τους λειτουργεί σε μια ενιαία διεργασία.

Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε εσάς,, οι ένοχοι είναι τα πρόσθετα που πιθανώς χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια.

Για να ελέγξετε αν ο Firefοx 54 χρησιμοποιεί μια μόνο διεργασία, μπορείτε να ελέγξετε τις διεργασίες του λειτουργικού σας ή να ελέγξετε αν η τιμή του browser που σχετίζεται στην εσωτερική ρύθμιση dom.ipc.processCount που υπάρχει στο about:config του Firefοx έχει οριστεί σε 1.

Αν παρατηρήσετε κάτι από τα παραπάνω, είναι καιρός να ψάξετε στα πρόσθετα του Firefοx για να δείτε ποια επέκταση δίνει το σφάλμα.

Ο Firefοx παρέχει λιγοστές πληροφορίες προς το παρόν, αλλά εάν εγκαταστήσετε την επέκταση Add-on Compatibility Reporter θα δείτε πολλές πληροφορίες στον πίνακα επεκτάσεων του Firefοx.firefox

Στην επάνω δεξιά γωνία θα υπάρχει μια ετικέτα που δηλώνει εάν είναι ενεργοποιημένη η πολλαπλή διεργασία ή όχι. Από κάτω θα δείτε μια λίστα με όλες τις επεκτάσεις σας και μια ετικέτα που δηλώνει αν είναι συμβατές ή όχι με την ηλεκτρόλυση.

Αυτό που θα κάνετε παρακάτω εξαρτάται από εσάς:

Αν απενεργοποιήσετε τις ασύμβατες επεκτάσεις, τότε θα ενεργοποιηθεί η πολλαπλή διεργασία στον browser σας, αλλά ίσως χρειαστεί να αλλάξετε και την τιμή του dom.ipc.processCount όπως έκανα και γω.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνεχίσετε να λειτουργείτε τον browser σας με μια ενιαία διεργασία αν χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα συγκεκριμένο add-on, γνωρίζοντας ότι με τον Firefοx 57 που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, όλες οι επεκτάσεις θα μεταφερθούν στα WebExtensions.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS