ΑρχικήinetΟ πρώην προγραμματιστής του Ubuntu Phone μας λέει γιατί απέτυχε

Ο πρώην προγραμματιστής του Ubuntu Phone μας λέει γιατί απέτυχε

Ο πρώην προγραμματιστής του Ubuntu Phone, Simon Raffeiner, τον οποίο πολλοί από εσάς γνωρίζετε ως sturmflut, έχει γράψει ένα λεπτομερές άρθρο στο blog του για να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με το γιατί πιστεύει ότι τα προγράμματα Ubuntu Phone και Ubuntu Touch απέτυχαν.

phone

Ο Simon Raffeiner εργάστηκε στο λειτουργικό σύστημα Ubuntu Touch από την επίσημη ανακοίνωσή του το 2013, πιστεύοντας στους στόχους και τους στόχους του προγράμματος. Εργάστηκε για περίπου τρία χρόνια, μέχρι τα μέσα του 2016, σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με το Ubuntu Phone, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εφαρμογών Click, των αναφορών σφαλμάτων και των tutorials για να αρχίσουν οι χρήστες να κάνουν hacking στο Ubuntu Touch.

Τώρα, ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Canonical από το κινητό λειτουργικό σύστημα Ubuntu Touch και το όνειρο του τηλεφώνου Ubuntu πίσω, το Ubuntu Phοne Insider μιλάει σε ένα μακρύ άρθρο σχετικά με το γιατί πιστεύει ότι το έργο απέτυχε και τι μπορούν να μάθουν άλλοι από αυτή την αποτυχία. Εξηγεί επίσης μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ομάδα του Ubuntu Phοne και πού θα μπορούσαν να έχουν κάνει καλύτερα.

Στην ιστορία, ο Simon Raffeiner είπε ότι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του έργου Ubuntu Phοne ήταν το Android και το iOS και δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε μαζί του γι ‘αυτό. Πιστεύει ότι το Ubuntu Phone δεν στοχεύει σε μια κερδοφόρα θέση και ότι η εμπειρία των χρηστών που προσφέρθηκαν σε αυτές τις συσκευές ήταν κακή.

“Οι άνθρωποι που κλαίνε για μια τρίτη εναλλακτική λύση δεν το έκαναν κυρίως επειδή το Android ή το iOS είχαν κακή φήμη ή ήταν πολύ περιορισμένες ή έδιναν στους χρήστες μια κακή εμπειρία χρήστη, αλλά επειδή δικαίως φοβόταν ένα μονοπώλιο της Google”, λέει ο Raffeiner. “Η επίθεση κατά των Android και iOS δεν ήταν τόσο εύκολη όσο η επίθεση της Microsoft και της Red Hat σε υπολογιστές και διακομιστές.”

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να συνέβαλε στην αποτυχία των τηλεφωνικών συσκευών του Ubuntu είναι το γεγονός ότι τα smartphones και τα tables διαφόρων κατασκευαστών κινητών συσκευών όπως το Meizu και το BQ ήταν δύσκολο να επιτευχθούν και δεν έδωσαν, σύμφωνα με τον προγραμματιστή, αν και οι στόχοι της Canonical ήταν Να συλλάβει μόνο ένα τοις εκατό της αγοράς κινητής τηλεφωνίας για να διατηρήσει ζωντανά τα οράματα του Ubuntu Phone και Convergence.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS