ΑρχικήinetiPhone: Δημιουργήθηκε γιατί ο Steve Jobs μίσησε κάποιον στην Microsoft

iPhone: Δημιουργήθηκε γιατί ο Steve Jobs μίσησε κάποιον στην Microsoft

Το iPhone της Apple είναι χωρίς αμφιβολία το πιο δημοφιλές smartphone σε ολόκληρο τον κόσμο και αφού μάθαμε ότι ο Steve Jobs σχεδίαζε αρχικά η συσκευή να λανσαριστεί με δύο διαφορετικά κουμπιά, επιστρέφουμε με μια άλλη διαφορετική ιστορία σχετικά με τις πρώτες ημέρες αυτού του προϊόντος.

iphone

Ο Scott Forstall, πρώην SVP του iOS Software στην Apple που εγκατέλειψε την εταιρεία πριν από περίπου 5 χρόνια, εξήγησε σε συνέντευξή του ότι ο Steve Jobs αποφάσισε να ξεκινήσει την εργασία του σε ένα tablet (το οποίο τελικά μετατράπηκε σε smartphone) αφού ενοχλήθηκε από κάποιον που εργαζόταν στην Microsoft και καυχήθηκε για νέα  tablets και pens που ήταν υπό ανάπτυξη στον γίγαντα του λογισμικού.

Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ο Jobs συναντήθηκε με τον σύζυγο ενός φίλου της συζύγου του, με τη Forstall να θυμάται ότι κάθε φορά που συναντιόντουσαν οι δύο τους, άκουγε πόσο φοβερά ήταν τα πάντα στην Microsoft όσον αφορά νέες συσκευές όπως τα tablets.

“Ξεκίνησε επειδή ο Steve μίσησε αυτόν τον τύπο στη Microsoft. Κάθε φορά που ο Steve είχε οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με τον τύπο, είχε νεύρα. Ήρθε τη Δευτέρα με μια σειρά από expletives και στη συνέχεια ήταν σαν «ας δείξουμε πώς είναι πραγματικά γίνει», ” εξήγησε η Forstall.

Ο Steve Jobs δεν εντυπωσιάστηκε πολύ με τις τεχνολογίες που αναπτύσσονταν από τη Microsoft, ειδικά επειδή χρησιμοποιούσαν αντιστατική οθόνη αφής, έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει διάφορα πρωτότυπα tablet με οθόνες multitouch και χωρίς pen. Γιατί χωρίς pen? Επειδή ο Steve Jobs μισούσε τα pens.

Τελικά, ο Steve Jobs αποφάσισε να αναστείλει τα σχέδια για ένα tablet, αλλά να χρησιμοποιήσει όλη την τεχνολογία που δημιουργήθηκε μέχρι εκείνη τη στιγμή για ένα smartphone.

“Ο Steve το είδε και είπε” αφήστε το tablet σε αναμονή, ας φτιάξουμε ένα τηλέφωνο. “Και αυτό ακριβώς κάναμε” εξηγεί η Forstall.

Και έτσι η Microsoft είναι περισσότερο ή λιγότερο υπεύθυνη για το iPhone, παρόλο που το όνομα του τύπου της Microsoft που ήταν τόσο ενοχλητικό που ο Steve Jobs αποφάσισε να κατασκευάσει τη δική του συσκευή δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS