ΑρχικήinetΓιατί η νέα "ασφαλής λειτουργία" του Tumblr είναι τόσο σπουδαία

Γιατί η νέα “ασφαλής λειτουργία” του Tumblr είναι τόσο σπουδαία

Το Tumblr έκανε ορισμένες μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που προσεγγίζει το περιεχόμενο NSFW.

Tumblr

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η πλατφόρμα εισήγαγε μια νέα “ασφαλή λειτουργία”, που όταν είναι ενεργοποιημένη, δεν επιτρέπει την προβολή περιεχομένου NSFW στους χρήστες, εκτός εάν οι ίδιοι το επιλέξουν.

Αυτό μπορεί να φαίνεται ως μια αρκετά απλή αλλαγή, αλλά έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι αμφιλεγόμενη και όχι μόνο για τους λόγους που σκέφτεστε.

Η κοινότητα Tumblr είναι από καιρό γνωστή ως μια ελεύθερη πνευματική ομάδα όπου όλα μπορούν να προβληθούν, συμπεριλαμβανομένου του πορνό και πολλών ακόμα ειδών NSFW περιεχομένου. Όχι μόνο αυτό, αλλά η ελευθερία του Tumblr έχει δημιουργήσει αμέτρητες κοινότητες ανθρώπων που μοιράζονται και απολαμβάνουν μεγάλο μέρος αυτού του περιεχομένου.

Οι οδηγίες της εταιρείας απαγορεύουν ορισμένους τύπους υλικού, όπως παρενόχληση, ανεπιθύμητα μηνύματα και υπερβολικά φρικιαστικές εικόνες, αλλά γενικά η εταιρεία έχει πολύ λίγους περιορισμούς σε ότι αφορά το σεξουαλικό περιεχόμενο. Έτσι φυσικά, το Tumblr έχει αναπτύξει τη φήμη του κοινωνικού δικτύου με το περισσότερο πορνό. Στην πραγματικότητα, η TechCrunch σημειώνει ότι το λεγόμενο “περιεχόμενο για ενήλικες” είναι η κορυφαία κατηγορία που οδηγεί τα άμεσα κλικ στον ιστότοπο της Tumblr, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας analytics της εταιρείας SimilarWeb.

Αυτό μας φέρνει πίσω στην ασφαλή λειτουργία και γιατί απασχολεί τόσους πολλούς ανθρώπους. Πρωτίστως, φαίνεται ότι το σύστημα φιλτραρίσματος περιεχομένου του Tumblr είναι λίγο υπερβολικό σε αυτό που θεωρείται να είναι “ευαίσθητο” (που μπορεί να περιλαμβάνει “γυμνό σε καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό ή δημοσιογραφικό πλαίσιο” σύμφωνα με τις οδηγίες του Tumblr) ή “εκμετάλλευση. ”

Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι η ασφαλής λειτουργία καταγράφει εσφαλμένα τις πιο αθώες φωτογραφίες και τις εικόνες ως ακατάλληλες. Άλλοι ισχυρίζονται ότι το σύστημα φιλτραρίσματος εμποδίζει το περιεχόμενο με θέματα LGBT που δεν έχουν σεξουαλική φύση (συγκεκριμένα αυτό συνέβη και το 2013, όταν το Tumblr εισήγαγε ασφαλείς λειτουργίες αναζήτησης που εμποδίζουν την εμφάνιση περιεχομένου NSFW στα αποτελέσματα αναζήτησης).

Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για τους ανήλικους χρήστες του Tumblr, καθώς οι ανήλικοι δεν μπορούν να αποχωρήσουν από την ασφαλή λειτουργία.

Επίσης η ρύθμιση της ασφαλούς λειτουργίας είναι τώρα ενεργοποιημένη αυτόματα για τους νέους χρήστες και τους αποσυνδεδεμένους χρήστες. Επιπλέον, οι αποσυνδεδεμένοι χρήστες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν από την ασφαλή λειτουργία από τις 5 Ιουλίου.

Όλα αυτά εγείρουν απορίες σχετικά με τα κίνητρα του Tumblr για την “ασφαλή λειτουργία”. Ενώ το site έχει τοποθετήσει τις αλλαγές ως χαρακτηριστικό ασφάλειας που έχει ως στόχο να προσφέρει “περισσότερο έλεγχο σε αυτό που βλέπετε”, τυχαίνει επίσης να συμπίπτει με την ολοκλήρωση της πώλησης της μητρικής εταιρείας Tumblr Yahoo στη Verizon. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι νέοι εταιρικοί ιδιοκτήτες του Tumblr ενδέχεται να έχουν συμφέρον να μειώσουν την ορατότητα ορισμένων από τα πιο “ακατάλληλα” περιεχόμενα του Tumblr από ό, τι το Yahoo.

Είτε αυτή είναι ολόκληρη την ιστορία είτε όχι, οι νέες αλλαγές θεωρούνται από μερικούς σαν ένα ανησυχητικό σημάδι για το τι θα επακολουθήσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS