ΑρχικήinetΑφαιρούνται εκατοντάδες εφαρμογές από το App Store

Αφαιρούνται εκατοντάδες εφαρμογές από το App Store

Η Apple ξεκίνησε μια νέα διαδικασία καθαρισμού του App Store καθώς σύμφωνα με έκθεση φαίνεται να έχει αφαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές που παραβιάζουν τους κανόνες. Βέβαια, πως κατάφεραν να μπουν εξαρχής στο Store κανείς δεν ξέρει.App Store

Η TechCrunch γράφει ότι η Apple θέλει ουσιαστικά να κατεβάσει κλώνους και spam εφαρμογές καθώς και εφαρμογές που δεν έπρεπε να βρίσκονταν στο App Store εξ αρχής και δημιουργήθηκαν με βάση κάποιο πρότυπο ή κάποια υπηρεσία δημιουργίας εφαρμογών.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι RSS εφαρμογές ή κλώνοι της Flappy Bird εφαρμογής τα οποία κατασκευάζονται μέσω υπηρεσιών δημιουργία εφαρμογής που τις περισσότερες φορές είναι ελεύθερες για τους χρήστες. Με μικρές τροποποιήσεις στα γραφικά και το gameplay, χιλιάδες κλώνοι της Flappy Bird εφαρμογής μπήκαν στο App Store τον περασμένο χρόνο και η Apple επιθυμεί να τις κατεβάσει το συντομότερο δυνατόν.

«Ελάτε με τις δικές σας ιδέες. Ξέρουμε ότι διαθέτετε οπότε κάντε τις πραγματικότητα. Μην αντιγράφετε απλώς μια πρόσφατη δημοφιλής εφαρμογή στο App Store και με μερικές μικροαλλαγές την παρουσιάζετε ως δική σας. Εκτός του ότι παραβιάζονται έτσι τα πνευματικά δικαιώματα, το App Store καθίσταται πιο δύσκολο στη πλοήγηση κάτι που δεν είναι δίκαιο για τους υπόλοιπους προγραμματιστές.» αναφέρει η Apple στο Store.

Επιπλέον, η εταιρεία προσπαθεί να αφαιρέσει spam εφαρμογές και εκείνες που δεν έχουν γίνει download για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η Apple θέλει να προσφέρει στους χρήστες μια σύγχρονη εμπειρία στις συσκευές της.

Μην ξεχνάμε ότι η Apple αφαιρεί και τις μη συμβατές εφαρμογές με 64-bit καθώς η εταιρεία κάνει την μετάβαση σε 64-bit εφαρμογές αποκλειστικά με τα iOS 11.

Η Apple θα παρουσιάσει φέτος μια νέα εμπειρία στο App Store με τα iOS 11 οπότε το ξεκαθάρισμα των εφαρμογών ήταν αναγκαίο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS