ΑρχικήUpdatesSnapchat: Νέα εφαρμογή εντοπισμού τοποθεσίας των φίλων σας

Snapchat: Νέα εφαρμογή εντοπισμού τοποθεσίας των φίλων σας

Πρόσφατα το Snapchat εξαγόρασε την κατασκευαστική εφαρμογών Zenly για 250 έως 350 εκατομμύρια δολάρια και απ’ ότι φαίνεται χρησιμοποιεί ήδη την τεχνολογία της.Snapchat

Η Zenly με έδρα την Γαλλία δημιούργησε μια εφαρμογή τοποθεσίας που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν που βρίσκονται οι φίλοι τους αλλά με τρόπο που δεν εξαντλεί την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Πρόκειται για μια αρκετά δημοφιλής εφαρμογή στην Ευρώπη καθώς ικανοποιεί την ανάγκη του καθενός να βρίσκεται κάθε στιγμή ενημερωμένος για ότι νέο συμβαίνει.

Το Snapchat παρουσίασε το Snap Maps, ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν στο χάρτη που βρίσκονται οι φίλοι τους. Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγούνται σε φωτογραφίες και βίντεο από συγκεκριμένες τοποθεσίες παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων και news events.

Όπως ήταν λογικό μετά την κυκλοφορία του νέου χαρακτηριστικού του Snapchat πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν την ομοιότητα του με την εφαρμογή του Zenly και φυσικά όχι άδικα δεδομένης της αγοράς της εταιρείας από το Snapchat.

Αν και μετά τις πρώτες επενδύσεις από το Twitter στην Zenly τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν είχε δοθεί η ευκαιρία στην εταιρεία να συνεργαστεί με κάποιο κοινωνικό δίκτυο για την ενσωμάτωση της καταπληκτικής λειτουργίας εντοπισμού θέσης, τώρα με το Snapchat της δίνεται αυτή η ευκαιρία. Να σημειώσουμε βέβαια ότι η Zenly θα εξακολουθεί να λειτουργεί και ανεξάρτητα.

Ένας λόγος για τον οποίο η Zenly ήταν πιθανώς ένας καυτός στόχος εξαγοράς σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές εφαρμογών εντοπισμού θέσης είναι ότι η εφαρμογή της είναι πιο αποδοτική από πλευράς ισχύος. Ουσιαστικά αντί να παρακολουθεί συνέχεια τις τοποθεσίες των χρηστών με αποτέλεσμα να εξαντλεί τις μπαταρίες των χρηστών, η εφαρμογή ενεργοποιείται μόνο όταν οι φίλοι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα τους.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS