ΑρχικήinetΜια εφαρμογή γονεϊκού ελέγχου που δεν θα προκαλέσει διαμάχη!

Μια εφαρμογή γονεϊκού ελέγχου που δεν θα προκαλέσει διαμάχη!

Επιτέλους μία νέα εφαρμογή, που θα επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν το χρόνο που περνούν τα παιδιά τους στα ηλεκτρονικά τους, χωρίς καυγάδες!

εφαρμογή

Για πολλά παιδιά, το να μεγαλώνουν στην εποχή μας, σημαίνει να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μπροστά από μια οθόνη, παρά να παίζουν έξω με άλλα παιδιά.Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αν αναλογιστούμε πόσο έχουν αυξηθεί οι οικονομικά προσιτές ηλεκτρονικές συσκευές. Ωστόσο αυτό το γεγονός προκαλεί ένα αυξανόμενο πρόβλημα στους γονείς: Πώς να σταματήσουν τα παιδιά από το να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο μπροστά στην οθόνη χωρίς κλάματα και θυμό;

Μια μελέτη του 2015 από το Common Sense Media ανέφερε ότι τα παιδιά ηλικίας 8 έως 18 ετών στις ΗΠΑ ξοδεύουν κατά μέσο όρο εννέα ώρες κάθε μέρα στα social media. Έχει γίνει ένας εθισμός για πολλούς, αλλά μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται unGlue είναι εδώ για να διευκολύνει τη διαχείριση. Η εφαρμογή βοηθά τις οικογένειες να συμφωνήσουν πόσος χρόνος θα δίνετε στα παιδιά για να ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά τους και φροντίζει ώστε το ωράριο αυτό να τηρείται.

Ο Alon Shwartz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της UnGlue, είναι ο πατέρας μιας κόρης και δύο γιων ηλικίας 11 έως 18 ετών. Δημιούργησε την εφαρμογή ως ένα κομμάτι ελέγχου και τα παιδιά του τον βοήθησαν να τη διαμορφώσει.

“Για να είμαι ειλικρινής, τα παιδιά είναι παιδιά, ακόμη και αν ο μπαμπάς τους είναι ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της unGlue, έτσι δεν «χοροπήδησαν από τη χαρά τους, όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι της unGlue πριν από μερικά χρόνια», δήλωσε ο Shwartz.

Αλλά η συμμετοχή των παιδιών στην απόφαση του πόσου χρόνου πρέπει να ξοδεύουν στα ηλεκτρονικά τους και η δυνατότητα να διαχειριστούν όπως θέλουν αυτό το χρόνο τους δίνει την αίσθηση της αυτονομίας. Η ευκαιρία να κερδίσουν επιπλέον χρόνο κάνοντας δουλειές ή να εξοικονομήσουν κάποιο από το χρόνο τους,  χρησιμοποιώντας τον μια άλλη μέρα, διδάσκει πολύτιμες δεξιότητες επίσης.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε ειδικά για να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική προς την οικογένεια και για χρήστες. Είναι ρυθμισμένο κατά τρόπο που επιτρέπει σε έναν γονέα να παρακολουθεί την ώρα που ξοδεύεται μπροστά στην οθόνη όλων των μελών της οικογένειας από τις δικές του συσκευές. Από την πλευρά του κάθε παιδί μπορεί να δει ακριβώς πόσο χρόνο έχει ακόμα στη διάθεσή του.

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα με ορισμένες από τις εφαρμογές γονικού ελέγχου στην αγορά είναι ότι βασίζονται απλώς σε ένα διακόπτη on / off.  Έτσι όμως τα παιδιά δεν μαθαίνουν πώς να διαχειρίζονται το χρόνο τους. Το πιο κοινό αποτέλεσμα σε αυτές τις εφαρμογές είναι η επίδειξη δύναμης γονέα-παιδιού.

Ο Shwartz το αναγνώρισε αυτό και έχει ένα μήνυμα για τους γονείς.

«Κάνετε μια συζήτηση με τα παιδιά σας, πριν ορίσετε τα όρια τους. Ξεχάστε τον γονικό έλεγχο και σκεφτείτε την παιδική ενδυνάμωση», είπε ο Shwartz. «Θέλετε να τα βοηθήσετε να μάθουν πώς να διαχειρίζονται το δικό τους χρόνο. Όσο περισσότερο τα παιδιά σας εμπλέκονται στη διαδικασία, τόσο λιγότερο αντιδραστικά θα είναι.»

Η δωρεάν εφαρμογή UnGlue ξεκίνησε αρχικά για iOS, αλλά προστέθηκε πρόσφατα και στις συσκευές Android.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS