ΑρχικήsecurityMicrosoft: Δύο συλλήψεις για hack στα δίκτυά της

Microsoft: Δύο συλλήψεις για hack στα δίκτυά της

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 22 Ιουνίου για ένα hack στη Microsoft μετά από μια συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και υπηρεσιών επιβολής του νόμου όπως το FBI, EUROPOL, EMSOU (Ειδική Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του East Midlands) και την National Cyber Crime Unit (NCCU).

Τα ονόματα των δύο υπόπτων δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι προέρχονται από το Lincolnshire και το Bracknell και πιστεύεται ότι είναι μέρος μιας διεθνούς ομάδας που κατάφερε να εισέλθει στο δίκτυο της Microsoft μεταξύ Ιανουάριο και Μάρτιο του 2017.Microsoft

Η αστυνομία εισέβαλε τα σπίτια τους και κατάσχεσε υπολογιστές και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα. Ένας από τους υπόπτους κατηγορείται για την απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστή, ενώ ο άλλος συνελήφθη για αδικήματα κατάχρησης υπολογιστών

Προς το παρόν πολύ λίγα είναι γνωστά για το hack, αλλά η Microsoft εξήγησε σε μια δήλωση ότι οι hackers δεν κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα πελατών της, επισημαίνοντας ότι όλα τα συστήματα της λειτουργούσαν μετά την επίθεση.

“Η σημερινή δράση των αρχών στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα … Η ισχυρότερη διαδικτυακή ασφάλεια εξαρτάται από την ικανότητα εντοπισμού και δίωξης των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο. Αυτό απαιτεί όχι μόνο μια ισχυρή τεχνική ικανότητα αλλά και θέληση να αναγνωρίσουμε δημόσια τέτοια θέματα και να τα παραπέμψουμε στις αρχές επιβολής του νόμου”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Microsoft.

“Καμία εταιρεία δεν είναι άνοση από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Δεν υπήρχε πρόσβαση σε δεδομένα πελατών μας και είμαστε σίγουροι για την ακεραιότητα του λογισμικού και των συστημάτων μας. Έχουμε εφαρμόσει ολοκληρωμένα μέτρα για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση επιθέσεων.”

Οι αρχές δήλωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε αρκετές άλλες χώρες, και μπορεί να δούμε και νέες συλλήψεις από την ίδια διεθνή συμμορία που παραβίασε το δίκτυο της Microsoft.

Μένει να δούμε αν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το που έχουν πρόσβαση οι hackers, καθώς οι ερευνητές προσπαθούν ακόμα να προσδιορίσουν τα τμήματα των δικτύων που έφτασαν οι εγκληματίες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS