ΑρχικήinetΗ τεχνολογία εντοπισμού συσκευής έρχεται στις Windows 10 συσκευές

Η τεχνολογία εντοπισμού συσκευής έρχεται στις Windows 10 συσκευές

Windows 10: Η κλοπή ενός τηλεφώνου πλέον είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι ήταν πριν 10 χρόνια, κυρίως λόγω των εξελιγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν τις συσκευές τους και να αποστέλλουν εντολές από απόσταση όπως κλείδωμα ή καθαρισμός δεδομένων.Windows 10

Η Apple είναι μια από τις εταιρείες που έχει επικεντρωθεί πολύ στην τεχνολογία κατά της κλοπής και τα χαρακτηριστικά όπως Find my iPhone  είναι πλέον ευρέως υιοθετημένα από διάφορα τηλέφωνα και απ’ ότι φαίνεται η Microsoft εργάζεται επίσης πάνω σε κάτι παρόμοιο για τις Windows 10 συσκευές της.

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Microsoft θα εξοπλίσει τις Windows 10 συσκευές της με μια τεχνολογία που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να τις βρει ακόμα και όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πιθανότατα, η νέα τεχνολογία να απευθύνεται κυρίως σε φορητούς υπολογιστές αλλά σίγουρα κάθε συσκευή που διαθέτει υποστήριξη LTE μπορεί να επωφεληθεί από αυτή.

Ουσιαστικά, η συσκευή μπορεί να λάβει εντολή απενεργοποίησης από την υπηρεσία απενεργοποίησης μέσω του δικτύου και να αναγνωρίσει την εντολή στην υπηρεσία απενεργοποίησης και πάλι μέσω του δικτύου.  Συνεπώς, οι προσπάθειες ενός μη εξουσιοδοτημένου κατόχου της συσκευής να αποτρέψει την απενεργοποίηση της με την αφαίρεση της υπηρεσίας επαλήθευσης πέφτουν στο κενό.

Με άλλα λόγια, χάρη στο χαρακτηριστικό αυτό, η παρακολούθηση της συσκευής θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμη και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο. Η Microsoft μάλιστα σκοπεύει να υπογράψει εταιρική συμφωνία με φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο  για να το πετύχει.

Παρόμοια χαρακτηριστικά έχουμε συναντήσει και σε άλλες εταιρείες όπως η Apple η οποία έχει βρει έναν τρόπο βελτίωσης του Find my iPhone με τεχνολογία που θα μπορούσε να εντοπίσει την συσκευή σας ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS