ΑρχικήsecurityBrowser που μοιάζει με τον Chrome μοιράζει malware

Browser που μοιάζει με τον Chrome μοιράζει malware

Οι χρήστες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή “Magic Browser” από το Google Play Store θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε απεγκατάστασή της, καθώς όπως αποκάλυψαν ερευνητές ασφάλειας πρόκειται για ένα ακόμη trojan που κατάφερε να διεισδύσει στο διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών της Google.

Browser

Η εφαρμογή Magic Browser είχε λανσαριστεί στο PlayStore ως μια εναλλακτική του Google Chrome, εμφανίζοντας σημαντικές ομοιότητες με τον αυθεντικό περιηγητή, ενώ είχε ληφθεί δεκάδες χιλιάδες φορές σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να αποστέλει μηνύματα κειμένου σε premium υπηρεσίες και αριθμούς τηλεφώνου που ελέγχονται από τους επιτιθέμενους, οδηγώντας σε υψηλές χρεώσεις για τα θύματα. Για να αποφεύγει την ανίχνευση, το κακόβουλο app έχει επίσης τη δυνατότητα να διαγράφει τα εισερχόμενα μηνύματα, αλλά και να απενεργοποιεί τις ηχητικές ειδοποιήσεις των συσκευών.

Σύμφωνα με ανάλυση της Kaspersky Lab, η εφαρμογή χρησιμοποιεί 11 διαφορετικούς τρόπους για την αποστολή SMS και θέτει σε εφαρμογή τις συγκεκριμένες μεθόδους με ασυνήθιστο τρόπο: κάνοντας process σφάλματα φόρτωσης ιστοσελίδων (page loading errors) αφού λάβει αντίστοιχη εντολή από τον C&C Server. Εκτός από την αποστολή Premium rate SMS, το app έχει επίσης τη δυνατότητα να ανοίγει διαφημιστικά urls, καθώς και σελίδες που φέρουν χρεώσεις για WAP συσκευές, επιβαρύνοντας οικονομικά τα θύματα.

Η εφαρμογή έχει πλέον αφαιρεθεί από το Google Play, ωστόσο οι χρήστες που είχαν προχωρήσει σε εγκατάστασή της, θα πρέπει να τη διαγράψουν άμεσα και να επαναφέρουν το smartphone τους σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Browser

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS