ΑρχικήinetApple: Φέρνει νέες, εντυπωσιακές τεχνολογίες στο τραπέζι

Apple: Φέρνει νέες, εντυπωσιακές τεχνολογίες στο τραπέζι

Οι εποχές που χρησιμοποιούσαμε το τηλέφωνο μόνο για να καλέσουμε κάποιον που μένει σε άλλη πόλη έχουν περάσει προ πολλού, με την Apple να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίον χρησιμοποιούμε το smartphone για άλλη μια φορά.  Apple

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το framework επαυξημένης πραγματικότητας της Apple  που ονομάζεται ARKit και μετατρέπει το iPhone σε προηγμένη συσκευή της οποίας η κάμερα μπορεί να εξυπηρετήσει σκοπούς χωρίς περιορισμούς.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει μερικές από τις εφαρμογές του νέου πλαισίου αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετές που σίγουρα θα μας ενθουσιάσουν.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το AR Measure. Η εφαρμογή αυτή μετατρέπει το iPhone σε ταινία μέτρησης και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε  είναι να σχεδιάσετε μια γραμμή μεταξύ των δύο σημείων για να υπολογιστεί η απόσταση μεταξύ τους. Σαφώς, η εικονική ταινία μέτρησης είναι εξίσου ακριβής με την πραγματική.

«Το AR Measure μετατρέπει το τηλέφωνο σας σε χάρακα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Απλά στρέψτε το κινητό σας στο σημείο που θέλετε να μετρήσετε και ακουμπήστε την οθόνη. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την ισχύι της αυξημένης πραγματικότητας για να μετρήσει την απόσταση μεταξύ σημείων σε τρισδιάστατο χώρο.  Έτσι, μπορείτε να μετρήσετε πράγματα όπως έπιπλα, πόρτες, γραφεία, χαλιά, πίνακες ζωγραφικής και καρέκλες.» εξηγούν οι ειδικοί της εφαρμογής.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές βασισμένες στο ARKit για να πραγματοποιήσετε διάφορες ενέργειες όπως να σχεδιάζετε στον αέρα με 3D υποστήριξη αλλά και να τοποθετήσετε αντικείμενα που μοιάζουν απολύτως ρεαλιστικά.

Όλες αυτές οι δυνατότητες προβλέπεται να είναι διαθέσιμες προς όλους με την κυκλοφορία του  iOS 11 το Σεπτέμβριο. Να σημειώσουμε ότι το ARKit έχει ήδη δοκιμαστεί από προγραμματιστές με τις εκδόσεις beta του λειτουργικού συστήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS