ΑρχικήinetGlobal Internet Forum κατά της τρομοκρατικής προπαγάνδας

Global Internet Forum κατά της τρομοκρατικής προπαγάνδας

Global Internet Forum to Counter Terrorism: το νέο παγκόσμιο forum για την Καταπολέμηση της τρομοκρατίας στοχεύει να καταστήσει τις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων “εχθρικές” σε τρομοκράτες και βίαιους εξτρεμιστές.

Το Facebook, η Microsoft, το Twitter και το YouTube θα χρησιμοποιήσουν το εν λόγω forum για να «μοιραστούν τεχνολογικά και επιχειρησιακά δεδομένα” των ατομικών τους προσπαθειών για την καταπολέμηση τρομοκρατικού περιεχομένου.Global Internet Forum

Τον Δεκέμβριο, στο Forum της ΕΕ για το Διαδίκτυο, οι τέσσερις εταιρίες τεχνολογίας ανακοίνωσαν την δημιουργία μιας κοινής βάσης δεδομένων για χάρτες, βίντεο και απεικονίσεις της τρομοκρατικής προπαγάνδας που έχουν αφαιρέσει από τις υπηρεσίες τους.

Αυτό το forum θα χρησιμοποιεί τα hash της βάσης δεδομένων και θα συμπεριλαμβάνει τις καλύτερες τεχνικές που εφάρμοσαν οι εταιρείες για την ανίχνευση του περιεχομένου καθώς και τις τεχνικές ταξινόμησης τους χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση.

Η ομάδα του Global Internet Forum θα εργαστεί επίσης για την ανάπτυξη τυποποιημένων μεθόδων αναφοράς διαφάνειας που θα χρησιμοποιηθούν στην απομάκρυνση περιεχομένου τρομοκρατίας.

Το νέο Forum ακολουθεί την παραδοχή της Google ότι οι μεγάλες τεχνολογικές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν τη χρήση των κοινωνικών πλατφορμών για τη διάδοση της τρομοκρατικής προπαγάνδας. Το Facebook δημοσίευσε πρόσφατα πώς θα χρησιμοποιούσε με ένα αλγόριθμο αντιστοίχισης εικόνων και μέσω γλωσσικής ανάλυσης να εντοπίσει και να διασφαλίσει ότι η τρομοκρατική προπαγάνδα παραμένει εκτός των πλατφορμών του.

Η προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας έρχεται και πάλι στο προσκήνιο καθώς οι κυβερνήσεις επιδιώκουν νέους κανονισμούς που θα αναγκάσουν τις εταιρείες τεχνολογίας να βοηθούν τις αρχές επιβολής του νόμου για την αντιμετώπιση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών σε έρευνες ποινικής και εθνικής ασφάλειας.

Μέσω μιας κοινής εταιρικής σχέσης με την Εκτελεστική Διεύθυνση Αντιτρομοκρατίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την πρωτοβουλία ICT4Peace, οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούν να ανταλλάσσουν γνώσεις με μικρές εταιρείες για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την τεχνολογία και τις διαδικασίες που χρειάζονται για την αντιμετώπιση του τρομοκρατικού και εξτρεμιστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Το Forum θα αναπτύξει επίσης τις βέλτιστες πρακτικές για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο και θα μοιραστεί τη γνώση από διάφορες αντιτρομοκρατικές πρωτοβουλίες, όπως τη μέθοδο Jigsaw Redirect της Alphabet, και το Creators for Change του YouTube.

“Το Forum που έχουμε καθιερώσει μας επιτρέπει να μαθαίνουμε από και να συνεισφέρουμε στις προσπάθειες αντισταθμιστικών αντιλήψεων του άλλου και να συζητάμε πώς θα ενισχύσουμε και θα εκπαιδεύσουμε την κοινωνία των πολιτών και άτομα που μπορεί να ασχολούνται με παρόμοια δουλειά αλλά και να υποστηρίξουμε συνεχείς προσπάθειες”, ανέφεραν οι εταιρείες σε μια κοινή δήλωση.

Δημοσίευσαν δε και το Center for Strategic International Studies report , υπογραμμίζοντας το ρόλο των κοινωνικών μέσων ως “επιταχυντή” του βίαιου εξτρεμισμού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS