ΑρχικήUpdatesGoogle News minimal με εξακρίβωση για fake news

Google News minimal με εξακρίβωση για fake news

Google News Minimal από σήμερα: Η Google παρουσίασε σήμερα μια νέα εμφάνιση για τα Νέα της. Ο επανασχεδιασμός είναι σύγχρονος, απαλλαγμένος από κάθε “ακαταστασία.” Δίνει έμφαση σε αυτό που αναζητείτε όταν περιηγείστε σε δεκάδες ιστορίες ειδήσεων.Google News Minimal

Σύμφωνα με την Google για το Google News:

“Για να κάνουμε τις ειδήσεις πιο προσιτές και ευκολότερες στην πλοήγηση, επανασχεδιάσαμε τον ιστότοπο του desktop με μια νέα εστίαση σε γεγονότα, διαφορετικές προοπτικές και περισσότερο έλεγχο για τους χρήστες.”

Παρατηρώντας τη ροή ειδήσεων, θα βρείτε εύκολα το σαρωμένο περιεχόμενο.

Η μορφή του Story card της Google επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα τα βασικές πληροφορίες όπως την πηγή ειδήσεων, τον τίτλο και τον χρόνο δημοσίευσης.

Τα Story cards επιτρέπουν επίσης στους χρήστες να βλέπουν τις διαφορετικές προοπτικές της ίδιας ιστορίας, Ενθαρρύνουν τους αναγνώστες να αποκτήσουν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη του θέματος.

Και αν κοιτάξετε στο επάνω μέρος της σελίδας, θα δείτε μια νέα γραμμή πλοήγησης για “Headlines” ή “Τίτλοι Ειδήσεων”, “Local” και “For You” ή “Για Εσάς.”

Το “Τοπικά” ή “Local” είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται και θα σας εμφανίζει καρτέλες με ιστορίες σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχει και το “For You”, ένα χαρακτηριστικό που προσαρμόζει την ροή ειδήσεων με βάση τα ενδιαφέροντά σας.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το μπλοκ ελέγχου πραγματικών γεγονότων (Fact Check block) μία νέα υπηρεσία της πλατφόρμας. Με τη νέα υπηρεσία κάνει πολύ πιο εύκολο το να κρίνει κανείς την αξιοπιστία μιας ιστορίας. Είναι γνωστή η “ασθένεια” των MME το τελευταίο διάστημα με την εξάπλωση των fake news.

Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για τους αναγνώστες των ΗΠΑ προς το παρόν, αλλά η Google σχεδιάζει να την αναπτύξει σιγά σιγά σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι τότε καλά θα κάνετε να διασταυρώνετε τις ειδήσεις που διαβάζετε και μοιράζεστε με τους φίλους σας.

Μπορείτε να ελέγξετε και μόνοι σας το νέο UI της υπηρεσίας Google News από το παρακάτω link:

https://news.google.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS