ΑρχικήinetApp Store: Παράγει πιο πολλά χρήματα από όσα έβγαλε όλο το 2007...

App Store: Παράγει πιο πολλά χρήματα από όσα έβγαλε όλο το 2007 η Apple

Η Apple είναι μια μηχανή λήψης χρημάτων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό και σχεδόν κάθε πράγμα που φέρει το λογότυπο της εταιρείας γίνεται ένα επιτυχημένο προϊόν. Ζωντανό παράδειγμα είναι το App Store, μια υπηρεσία στην οποία ο Steve Jobs στην αρχή δεν πίστευε, αλλά που παράγει τώρα περισσότερα χρήματα από ότι το συνολικό εισόδημα ολόκληρης της εταιρείας το 2007, όταν κυκλοφόρησε το iPhone.

store

Τα στοιχεία που παρέχει η ερευνητική εταιρεία SensorTower αποκαλύπτουν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Apple είχε έσοδα από το App Store ύψους 4,9 δισ. δολαρίων. Πριν από δέκα χρόνια, ολόκληρη η εταιρεία είχε καθαρό εισόδημα 3,5 δισ. δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο το App Store φέρνει 40% περισσότερα χρήματα από ό,τι η Apple με όλες τις επιχειρήσεις της το 2017.

Και αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι όλα εκπληκτικά, καθώς το App Store βελτιώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Πίσω στο 2013, το App Stοre αντιπροσώπευε μόνο το 1% των εσόδων της Apple, ενώ το 2016, ο αριθμός τριπλασιάστηκε και τελικά έφθασε το 3,4%.

Η Apple δεν είναι η μόνη που βγάζει μια περιουσία από το App Stοre, αφού οι προγραμματιστές κερδίζουν πάρα πολλά χάρη στον στρατό των χρηστών iPhone και iPad που αγοράζουν εφαρμογές και παιχνίδια.

Το 2016, οι προγραμματιστές κέρδισαν ρεκόρ 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Apple. Οι αγορές από το App Store ανήλθαν στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το Δεκέμβριο.

Ταυτόχρονα, το 2017 παρουσίασε σημάδια επιτυχίας για το App Store από την 1η Ιανουαρίου, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν η πιο πολυσύχναστη μέρα για την υπηρεσία. Οι αγορές πελατών ανήλθαν σε 240 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη ημέρα του έτους, πιθανότατα μετά την ενεργοποίηση νέων συσκευών μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Apple συνεχίζει να βελτιώνει το App Store και στην επερχόμενη ενημέρωση του iOS 11 που αναμένεται τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο που λέει ότι δίνει προτεραιότητα σε εφαρμογές υψηλής ποιότητας που αξίζει να αγοράσετε. Το νέο κατάστημα είναι ήδη διαθέσιμο για χρήστες που εκτελούν εκδόσεις beta του iOS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS