ΑρχικήsecurityΑπατεώνες κλέβουν λεφτά προσποιούμενοι εργαζομένους της Microsoft

Απατεώνες κλέβουν λεφτά προσποιούμενοι εργαζομένους της Microsoft

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για συμμετοχή σε απάτη σε δίκτυο τηλεφωνικής επικοινωνίας με σκοπό την παραπλάνηση των ανθρώπων για πληρωμή ψεύτικων επισκευών υπολογιστών που λειτουργούν για λογαριασμό της Microsoft.  Microsoft

Οι τηλεφωνικές απάτες δεν είναι κάτι καινούριο και εξακολουθούν να κάνουν χιλιάδες κόσμο παγκοσμίως να χάνει μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, η αστυνομία του Λονδίνου αναφέρει ότι το περασμένο έτος υπήρξαν 34,504 αναφορές απάτης, με απώλειες που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια λύρες.

Οι έρευνες για τις συγκεκριμένες απάτες ξεκίνησαν πριν περίπου δύο χρόνια όταν η Microsoft ανακάλυψε την σκευωρία και θέλησε να εντοπίσει τους δράστες. Πρόσφατα λοιπόν συνελήφθησαν τέσσερα άτομα του κυκλώματος.

Οι απατεώνες με έδρα την Ινδία εξαπατούσαν τους χρήστες της Microsoft με πλαστά σενάρια για να τους πείσουν να πληρώσουν για υποτιθέμενες επισκευές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι απατεώνες μόλυναν τους υπολογιστές για να απαιτήσουν περαιτέρω επισκευές, προσποιούμενοι ότι εργάζονται για την Microsoft και συνιστώντας περιττές διορθώσεις.

Οι αναφορές της αστυνομίας αποκαλύπτουν ότι ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι 62 ετών και το μέσο ποσό που καταβάλλουν για τις υποτιθέμενες επιδιορθώσεις είναι 600 λίρες.

«Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους χρήστες μας ότι ποτέ δεν πρόκειται να τους καλέσουμε ξαφνικά ή να χρησιμοποιήσουμε pop up τεχνολογική υποστήριξη. Αν και οι απατεώνες μπορεί να φανούν εξαιρετικά πειστικοί, μην έρθετε σε επαφή μαζί τους. Αντιθέτως, αν υποπέσει στην αντίληψη σας μια τέτοια απάτη επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας μέσω της σελίδας επαφών.» δήλωσε ο Hugh Milward, Διευθυντής Εταιρικών, Εξωτερικών και Νομικών Υποθέσεων της Microsoft.

Η Microsoft τόνισε ότι ποτέ δεν θα απαιτήσει από τους πελάτες της πληροφορίες πιστωτικής κάρτας ή στοιχεία προσωπικής αναγνώρισης όποτε αν ποτέ σας ζητηθούν τέτοιου είδους δεδομένα επικοινωνήστε με τις αρχές το συντομότερο δυνατόν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS