ΑρχικήsecurityWindows 10 login Σε λίγο με δακτυλίδι!

Windows 10 login Σε λίγο με δακτυλίδι!

Windows 10 Ring: Τα Windows Hello πρόκειται να ενισχυθεί με μια “φοβερή” νέα συσκευή. Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με την Token για την κατασκευή ενός έξυπνου δακτυλιδιού που θα υποστηρίζει το βιομετρικό σύστημα των Windows 10.

Το Windows Hello υποστηρίζει τον έλεγχο ταυτότητας με πάρα πολλές τεχνολογίες, όπως μέσω της κάμερας αλλά και με ένα αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τώρα με το επερχόμενο δακτυλίδι, θα είναι δυνατό να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια.windows 10

Γιατί επιπλέον ασφάλεια στα Windows 10;

Η Microsoft εξηγεί ότι πάνω από το 80% των χρηστών χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους και λογαριασμούς.

Αναφέρει επίσης ότι μερικοί έχουν μέχρι και 30 λογαριασμούς με τον ίδιο κωδικό πρόσβασης. Αυτό προφανώς αυξάνει τον κίνδυνο παραβίασης των λογαριασμών. Μια παραβίαση μιας μόνο υπηρεσίας ανοίγει την πόρτα σε πολλούς άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό.

“Τα διαπιστευτήρια σύνδεσης είναι ένα τόσο σημαντικό μέτρο για τη διασφάλιση της συσκευής σας, επειδή οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές κοινωνικής μηχανικής, phishing ή keylogging για να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης από τη συσκευή σας ή να θέσουν σε κίνδυνο το διακομιστή όπου αποθηκεύονται οι κωδικοί πρόσβασης”, αναφέρει η Microsoft.

Η εταιρεία δεν έδωσε πάρα πολλές λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί το έξυπνο δακτυλίδι. Ανέφερε όμως ότι συνεργάζεται με πάρα πολλούς για να διαθέσει ένα μεγάλο αριθμό τέτοιων συσκευών στην αγορά. Όπως είναι φυσικό η Microsoft προσπαθεί να κάνει το προιόν της πολύ πιο ελκυστικό, επενδύοντας στην ασφάλεια. Ένα δακτυλίδι για το login στη συσκευή σας, μπορεί να μην λέει πολλά για εσάς, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που το θεωρούν απίθανο επίτευγμα. Ειδικά αν θέλουν να το κάνουν επίδειξη στους φίλους τους.

Το πιθανότερο είναι να δούμε το νέο δαχτυλίδι τον Σεπτέμβριο, όταν η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επίσημα το Windows 10 Fall Creators Update. Η νέα ενημερωμένη έκδοση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στάδιο προεπισκόπησης και είναι διαθέσιμη με build προεπισκόπισης στους Insiders.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS