ΑρχικήinetΗ Microsoft καλεί τους χρήστες να αναβαθμίσουν στο Creators Update

Η Microsoft καλεί τους χρήστες να αναβαθμίσουν στο Creators Update

Εάν χρησιμοποιείτε ακόμη την πρώτη έκδοση των Windows 10 (Βuild 1507), τότε δεν λαμβάνετε πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, καθώς η διετής περίοδος υποστήριξης της συγκεκριμένης έκδοσης του λειτουργικού έχει λήξει. Για να παραμείνετε ασφαλείς, θα πρέπει να ενημερώσετε το σύστημά σας, αναφέρει η Microsoft, …και πράττει αναλόγως.
Windows 10 Microsoft

Σε ανακοίνωσή της, η Microsoft υπενθυμίζει την λήξη της υποστήριξης της πρώτης έκδοσης των Windows 10 – που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015 –  και καλεί όλους τους χρήστες των Windοws 10 να αναβαθμίσουν στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, το Creators Update.

Η εταιρεία αναφέρει:

“Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη έκδοση των Windοws 10 δεν υποστηρίζεται πλέον. Παρότι μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την έκδοση 1507 και ο υπολογιστής σας θα εξακολουθεί να λειτουργεί, δεν θα λαμβάνετε πλέον μηνιαίες ενημερώσεις που παρέχουν προστασία από τις πιο πρόσφατες απειλές κατά της ασφάλειας. Για να παραμείνετε ασφαλείς, η συσκευή σας θα πρέπει να ενημερωθεί με το τελευταίο feature update. Θα αρχίσουμε να αποστέλλουμε ειδοποιήσεις, εάν η συσκευή σας πρέπει να ενημερωθεί με το πιο πρόσφατο feature update.”

Δεν είμαστε σίγουροι με ποια μορφή θα φθάσουν οι ειδοποιήσεις αυτές, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft “πιέζει” τους χρήστες να αναβαθμίσουν σε μια νέα ενημέρωση των Windows.

Η Microsoft έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για την επιθετική πολιτική ενημερώσεων που εφαρμόζει, ειδικά κατά την περίοδο που προσπαθούσε να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες να αναβαθμίσουν στα Windows 10.

Ωστόσο, δεδομένης της πρόσφατης έκρηξης των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού σε παγκόσμια κλίμακα, το γεγονός ότι η εταιρεία γίνεται πιεστική με χρήστες που χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα που δεν υποστηρίζονται πλέον, φαντάζει όλο και πιο δικαιολογημένο.

Πώς μπορώ να μάθω ποια έκδοση των Windows 10 τρέχω;

Στο πλαίσιο αναζήτησης, στην γραμμή εργασιών σας, πληκτρολογήστε winver και στη συνέχεια πατήστε Enter. Στο παράθυρο που εμφανίζεται θα δείτε την έκδοση των Windows 10 που εκτελείται στη συσκευή σας.

Η λήξη της υποστήριξης της έκδοσης 1507 των Windows 10 επηρεάζει τα ακόλουθα editions του λειτουργικού:

-Windows 10 Home

-Windows 10 Pro

-Windows 10 Education

-Windows 10 Enterprise

με εξαίρεση τα Windows 10 Enterprise 2015 LTSB και Windows 10 IoT Enterprise 2015 LTSB, τα οποία θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφάλειας.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS