ΑρχικήinetΗ Apple κέρδισε την Microsoft στον αγώνα των Browser

Η Apple κέρδισε την Microsoft στον αγώνα των Browser

Δεν είναι μυστικό ότι το Edge της Microsoft δεν έχει κερδίσει ακόμη το κοινό, με τους περισσότερους χρήστες να λένε ότι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για να κατεβάσουν είναι ο Google Chrome, αλλά τα νέα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από την StatCounter για τον μήνα Ιούνιο παρουσιάζουν ότι η εφαρμογή έχει μεγαλύτερα προβλήματα από ότι αρχικά πιστευόταν.

microsoft

Πρώτα απ ‘όλα, τα μερίδια αγοράς. StatCounter, λέει ο Google Chrome έτρεχε σε 62,23 τοις εκατό των υπολογιστών desktop τον περασμένο μήνα, που ακολουθείται από τον Firefox με 13,98 τοις εκατό.

Ο  Internet Explorer που πεθαίνει είναι στην τρίτη θέση με  9,28 τοις εκατό, αλλά το μερίδιό του στην αγορά αναμένεται να συνεχίσει να κατεβαίνει, όχι μόνο επειδή η Microsoft πιέζει σκληρά τους Windows 10 χρήστες να χρησιμοποιούν τον Edge, αλλά και επειδή νέα χαρακτηριστικά δεν έχουν προγραμματιστεί.

Και εδώ έρχεται το ενδιαφέρον κομμάτι. Ο Safari της Apple, ο οποίος είναι διαθέσιμος μόνο σε MacOS, χωρίς την έκδοση των Windows προς το παρόν να διατηρείται, ενώ ο Edge της Microsoft είναι ο επόμενος μόλις με 3,89 τοις εκατό.

Αυτό συμβαίνει παρά την επιθετική ώθηση των Windows 10 που περιλαμβάνει αναδυόμενα παράθυρα και ειδοποιήσεις  toast που εμφανίζονται στα Windows 10 συστήματα για να προωθήσουν τον Edge, και επιπλέον παρά τις «τυχαίες» αναβαθμίσεις στο νέο λειτουργικό σύστημα που συνέβησαν κατά τους πρώτους 12 μήνες μετά το λανσάρισμα.

Οι αριθμοί είναι ακόμη πιο περίεργοι όταν πρόκειται για τα μερίδια αγοράς των συστημάτων που τρέχουν αυτά τα προγράμματα περιήγησης. Τα Windows έχουν σήμερα μερίδιο αγοράς 84.32 τοις εκατό, ενώ ο OS X της Apple λέγεται ότι θα τρέχει σε 11,59 τοις εκατό των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο. Έτσι το να έχει το Safari μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τον Edge είναι σίγουρα απροσδόκητο.

Από την άλλη πλευρά, αυτό το καθιστά κάπως λογικό, καθώς η πλειοψηφία των χρηστών της Apple να έχουν «κολλήσει» με το Safari για περιήγηση, ενώ για τα Windows, οι περισσότεροι υιοθετούν την μετάβαση σε Chrome ή Firefox. Αυτό συμβαίνει επειδή το πρόγραμμα περιήγησης της Apple προσφέρει καλές επιδόσεις σε συστήματα Mac, οπότε μόνο λίγοι χρήστες αισθάνονται την ανάγκη για μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Η Microsoft έχει αποτύχει να το κάνει αυτό μέχρι τώρα, αλλά η εταιρεία είναι πολλά υποσχόμενη ότι ο Edge θα γίνει καλύτερος με τις μελλοντικές ενημερώσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS