ΑρχικήinetNokia Mercury: Γιατί η Microsoft αποφάσισε να ακυρώσει την παραγωγή;

Nokia Mercury: Γιατί η Microsoft αποφάσισε να ακυρώσει την παραγωγή;

Nokia Mercury: Το 2014, όταν η Microsoft ανέλαβε την μονάδα συσκευών και υπηρεσιών της Nokia, στη συγχώνευση περιλαμβανόταν και η κατάργηση πολλών συσκευών όπως tablets, smartphones και wearables που ήταν να κυκλοφορήσουν από τη εταιρεία σε συνεργασία με το λογισμικό της Redmond.Nokia Mercury

Ένα από τα tablets είναι το Nokia Mercury, το οποίο σχεδιάστηκε από την Nokia και αναμενόταν να τρέχει σε Windows 8.

Τα Windows 8 ήταν η πρώτη έκδοση των Windows που στοιχημάτισε πολλά στο touch interface και για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες κατασκευαστικές εταιρείες κυκλοφόρησε τα Windows RT, ένα βελτιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα για Tablet  που βασίζεται στα Windows 8 αλλά περιορίζεται στο Windows Store.

Το Nokia Mercury, ωστόσο, θα έπρεπε να παρέχει την πλήρη ισχύι των Windows 8 αν και οι σημερινές διαρροές δείχνουν ότι η απόδοση δεν ήταν πραγματικά το επίκεντρο του κατασκευαστή. Ένα στιγμιότυπο οθόνης αποκαλύπτει ότι η συσκευή τροφοδοτείται από ένα Intel Atom Z3795 τσιπ που εκτελείται σε 1.6GHz σε συνδυασμό με μνήμη RAM 2GB.

Ο σχεδιασμός του tablet δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ουσιαστικά, μοιάζει περισσότερο με ένα μεγαλύτερο τηλέφωνο Lumia, κάτι που δεν μας προκαλεί έκπληξη καθώς η ίδια η Nokia σχεδιάζει την Lumia σειρά. Η συσκευή απεικονίζεται σε πορτοκαλί χρώμα αλλά πιθανότατα να υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές αποχρώσεις όπως λευκό και μαύρο.

Συναντάμε δύο κάμερες με μπροστινή και πίσω πρόσοψη καθώς και ένα δίσκο SIM που επιτρέπει την σύνδεση LTE. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με την χωρητικότητα της μπαταρίας ή της αποθήκευσης του tablet αλλά αναμενόταν να έχει 32GB αποθήκευσης.

Φυσικά, το Nokia Mercury δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας και δεν θα μάθουμε ποτέ τον λόγο που η Microsoft πήρε αυτή την απόφαση. Πιθανότατα, όλα να οφείλονται στο γεγονός ότι δεν θα έφερνε τίποτα νέο στην αγορά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS