ΑρχικήinetΤα καινούρια Nokia smartphones έρχονται με τεχνολογίες της Zeiss

Τα καινούρια Nokia smartphones έρχονται με τεχνολογίες της Zeiss

Η HMD, η μητρική εταιρεία της Nokia, υπέγραψε συνεργασία με την Zeiss, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση της απόδοσης των φωτογραφικών μηχανών στις μελλοντικές Android συσκευές της εταιρείας.Zeiss

Το Nokia 9 πιθανότατα να είναι η πρώτη συσκευή που θα διαθέτει οπτικά στοιχεία της Zeiss. Να σημειώσουμε ότι η συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών θα περιλαμβάνει περισσότερα από ένα απλό μοντέλο.

Η Nokia και η Zeiss ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 2004 αναπτύσσοντας την τεχνολογία της κάμερας που εισάχθηκε με την Nokia N σειρά. Η συνεργασία συνεχίστηκε με τα Windows τηλέφωνα συμπεριλαμβανομένων των Lumia συσκευών που διαθέτουν οπτικά στοιχεία Zeiss. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Lumia 1020 που έφερε σε λειτουργία την κάμερα 41-megapixel  PureView με ενσωματωμένη την τεχνολογία της Zeiss.

Καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχει αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα φτάσουν στην αγορά τα Android smartphones της Nokia με τεχνολογίες της Ζeiss. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φωτογραφική κάμερα θα αποτελέσει ένα από τα βασικά σημεία εστίασης της εταιρείας σε αρκετά νέα μοντέλα πέρα του Nokia 9.

«Η συνεργασία μας με την Ζeiss αποτελεί σημαντικό μέρος της δέσμευσης μας στους πελάτες μας για καλύτερη εμπειρία. Οι καταναλωτές ζητάνε κάτι περισσότερο από μια μεγάλη φωτογραφική μηχανή, θέλουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία απεικόνισης που δεν θέτει απλώς το πρότυπο αλλά το επαναπροσδιορίζει. Μαζί με την Ζeiss θα προσφέρουμε την τελειότητα της απεικόνισης.» αναφέρει εκπρόσωπος της HMD.

Πάντως, πρόσφατες πηγές δείχνουν ένα Nokia 9 με κάμερα διπλού φακού και οπτικά στοιχεία της Ζeiss.

Φήμες υποστηρίζουν ότι το Nokia 9 θα είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες 13 megapixel, η μια από τις δύο μάλιστα να λειτουργεί ως τηλεφακός, χαρακτηριστικό που έχουμε ξανασυναντήσει iPhone 7 Plus.

Επειδή όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα καμία λεπτομέρεια σχετικά με τα χαρακτηριστικά του νέου Nokia 9, οφείλουμε να παραμείνουμε επιφυλακτικοί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS