ΑρχικήinetAI: Κάτι έχουν καταλάβει λάθος Apple και Microsoft για την ψηφιακή βοηθό

AI: Κάτι έχουν καταλάβει λάθος Apple και Microsoft για την ψηφιακή βοηθό

Η πλειοψηφία των συσκευών πλέον διαθέτουν ψηφιακή βοηθό (AI) ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία στα νέα smartphones και τους υπολογιστές τους.AI

Νέα έκθεση της Gartner έρχεται όμως να κόψει τα φτερά στις κατασκευαστικές αποκαλύπτοντας ότι οι ψηφιακές βοηθοί τελικά δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στον τομέα των πωλήσεων. Η ζήτηση των smartphones αλλά και των υπολογιστών δεν φαίνεται να έχει ανέβει καθόλου χάρη στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Οι ψηφιακές βοηθοί υιοθετούνται περισσότερο από τα smartphones και λιγότερο από τους υπολογιστές.

H Gartner αναφέρει ότι η υιοθέτηση των ψηφιακών βοηθών θα αυξηθεί κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί η Microsoft και η Apple να τις ενσωματώσουν στα λειτουργικά τους συστήματα.

Να σημειώσουμε ότι η εμπειρία των χρηστών με τις νέες τεχνολογίες όπως AI και VPA είναι πολύ πιο χαμηλή από την χρήση άλλων δυνατοτήτων των συσκευών ενώ το κόστος αναβάθμισης των νέων τεχνολογιών είναι αρκετά υψηλό, στα όρια του απαγορευτικού, συγκριτικά με τα οφέλη.

Η smartphone αγορά θα συνεχίσει να καθορίζεται από τις παραδοσιακές τεχνολογίες. Στο μέλλον όμως θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές τόσο στις μορφές χρήσης όσο και στους παράγοντες μορφής, ειδικά μετά την εισαγωγή της 5G ασύρματης τεχνολογίας.

Οι πωλήσεις των παραδοσιακών υπολογιστών αναμένεται να μειωθούν τα επόμενα χρόνια, με τις συνολικές αποστολές να υπολογίζονται στις 203 εκατομμύρια μονάδες το 2017 και 195 εκατομμύρια το 2018. Η γενική αγορά υπολογιστών φαίνεται να ανακάμπτει από τις 262 εκατομμύρια μονάδες το 2017 σε 267 εκατομμύρια μονάδες το 2018. Οι πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων το 2018 φτάνουν τις 1,93 δισεκατομμύρια μονάδες από τις  1,90 δισεκατομμύρια του 2017.

Η Microsoft πάντως, εργάζεται ήδη πάνω στην εγκατάσταση της Cortana, της ψηφιακής βοηθού της, σε μια λεπτότερη θέση στο δίσκο των Windows 10 με την επερχόμενο Falls Creators Update.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS