Αρχικήinet1o συνέδριο BITCOIN & άλλα Ψηφιακά Νομίσματα | Απολογισμός

1o συνέδριο BITCOIN & άλλα Ψηφιακά Νομίσματα | Απολογισμός

Cyber Tech & Law | BITCOIN & άλλα Ψηφιακά Νομίσματα: Ένα άκρως ενδιαφερόν συνέδριο σχετικά με τη λειτουργία, την καινοτομία και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του διαδικτυακού τρόπου συναλλαγών μέσω τoυ Bitcoin και άλλων «ψηφιακών νομισμάτων» έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

BITCOIN

Το 1ο συνέδριο με θέμα Cyber Tech & Law: Bitcοin & άλλα Ψηφιακά Νομίσματα, διοργανώθηκε από τη Νομική Bιβλιοθήκη και τον όμιλο Εconomia, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναλύθηκαν διεξοδικά οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις, αλλά και οι κίνδυνοι που αναδεικνύονται μέσα από τη χρήση κρυπτονομισμάτων στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.  Μέσα από μια σειρά ενδιαφέροντων παρουσιάσεων και εισηγήσεων, αλλά και εποικοδομητικού διαλόγου με το κοινό, αναλύθηκε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που σχετίζονται με το άκρως διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin, καθώς και με αλλά ψηφιακά νομίσματα.

Με συμμετοχή και του “δικού μας” Κωνσταντίνου Βαβούση, σε μια εξαιρετική παρουσίαση με τίτλο “Bitcoin: Πραγματικό νόμισμα ή Επιστημονική φαντασία;” επιχειρήθηκε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του τρόπου λειτουργίας, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της εξελικτικής πορείας του Bitcοin.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί και η ενεργή συμμετοχή του Αντιστράτηγου ε.α. ΕΛ.ΑΣ, Ειδικού Ερευνητή και Πραγματογνώμωνα Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, κ. Μανώλη Σφακιανάκη στο συνέδριο, ο οποίος έθεσε στο μικροσκόπιο την ασφάλεια των συναλλαγών, καθώς και τους τρόπους απόκτησης ψηφιακών νομισμάτων, σε  μια άκρως ενδιαφέρουσα εισήγηση.

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1oυ συνεδρίου “Cyber Tech & Law | BITCOIN & άλλα Ψηφιακά Νομίσματα”, καθώς και την σημαντική ανταπόκριση και προσέλευση κόσμου, ευελπιστούμε ότι θα δούμε ακόμη περισσότερες επιτυχημένες πρωτοβουλίες αντίστοιχης φύσης στο μέλλον.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS