ΑρχικήrapidalertAnonymous Greece #OpTurkeyBlackout: Νέο κύμα επιθέσεων

Anonymous Greece #OpTurkeyBlackout: Νέο κύμα επιθέσεων

Μπορεί οι Έλληνες Anonymous να έχουν πετύχει μέχρι στιγμής την παραβίαση αρκετών τουρκικών ιστότοπων και κυβερνητικών ιστοσελίδων, όμως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να σταματήσουν εκεί.

Η ακτιβιστική οργάνωση Anοnymous Greece αναμένεται να ξεκινήσει ένα νέο κύμα μαζικών κυβερνοεπιθέσεων σε λίγες ημέρες, εξαγγείλοντας την επιχείρηση #OpTurkeyBlackout.

Η επιχείρηση #OpTurkeyBlackout ξεκινά στις 12/7/2017 και θα διαρκέσει έως τις 22/7/2017, έχοντας ως στόχο να προκαλέσει “Blackout” σε τουρκικές ιστοσελίδες και υποδομές.

Anonymous

Eπιχείρηση #OpShutDownTurkey – Η αρχή

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών, οι Έλληνες Anonymous σήμαναν την έναρξη της επιχείρησης #OpShutDownTurkey, ξεκινώντας μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων έναντι τουρκικών ιστότοπων.

Οι Anonymous πραγματοποίησαν πλήρες deface σε ιστοσελίδα Τούρκων αστυνομικών, και προχώρησαν επίσης σε διαρροή δεδομένων Τούρκων κυβερνητικών, όπως έχουμε δει αναλυτικά σε προηγούμενα άρθρα.

Το τελευταίο χτύπημα των Ελλήνων hackers, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο faba.gov.tr, το Διοικητικό Συμβούλιο Συντονισμού Ποιότητας της Επαρχίας Σμύρνης (izkalite.gov.tr) αλλά και ένα κυβερνητικό ειδησιογραφικό site στο domain cankiridh.gov.tr.

Οι Anonymous επισημαίνουν ότι έχουν στα χέρια τους ακόμη περισσότερες κυβερνητικές βάσεις δεδομένων και ότι τα χτυπήματα αυτά έρχονται ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις που πραγματοποίησαν Τούρκοι hackers κατά της χώρας μας.

Oι Τούρκοι hackers αντεπιτίθενται (;)

Όπως όλα δείχνουν, ο άτυπος αυτός κυβερνοπόλεμος καλά κρατεί.

Οι Τούρκοι hackers υποστηρίζουν από πλευράς τους πως έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος, της ελληνικής ακτοφυλακής και υπουργείων της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα Türk Hack Team, η οποία προχώρησε πρόσφατα σε διαρροή στοιχείων Ελλήνων πολιτών έπειτα από επίθεση στο American Farm School Thessaloniki Greece, υποστηρίζει ότι χάκαρε για περίπου μισή ώρα τα συστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Και καθώς οι Τούρκοι hackers προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν τα χτυπήματα, η τράπεζα της Ελλάδος και οι υπόλοιποι φορείς φέρεται να διαψεύδουν την είδηση της επίθεσης.

Τι αναφέρουν EYΠ και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις επιθέσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ant1news.gr, την διερεύνηση της υπόθεσης των φερόμενων κυβερνοεπιθέσεων ανέλαβε η ΕΥΠ και στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. “Οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι κανένας από τους προαναγγελθέντες στόχους δεν είχε χτυπηθεί πέραν της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Λήμνου, η οποία απλώς «έπεσε», δηλαδή δεν υπήρχε πρόσβαση σε αυτήν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να υποκλαπούν στοιχεία ή δεδομένα από τις βάσεις της. Η ζημιά αποκαταστάθηκε και η ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου λειτουργεί κανονικά, χωρίς προβλήματα”, αναφέρει η ιστοσελίδα του ANT1.

Ενημερώθηκε 9 Ιουλίου 21:57 Για αλλαγή της ημερομηνίας των προγραμματισμένων επιθέσεων

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS