ΑρχικήinetCell Phone χωρίς μπαταρία με ενέργεια από τον αέρα

Cell Phone χωρίς μπαταρία με ενέργεια από τον αέρα

Το πρώτο Cell Phone χωρίς μπαταρία: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έχουν αναπτύξει το πρώτο τηλέφωνο χωρίς μπαταρίες. Η ποιότητα του ήχου είναι πολύ χάλια, αλλά φανταστείτε ότι δεν χρειάζεται να φορτίζετε πια το τηλέφωνό σας επειδή θα μπορεί να συλλέγει φως και ραδιοκύματα από το περιβάλλον σας και να τα μετατρέπει σε ενέργεια.

“Έχουμε δημιουργήσει αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το πρώτο λειτουργικό κινητό που καταναλώνει σχεδόν μηδενική ισχύ”, δήλωσε ο Shyam Gollakota, αναπληρωτής καθηγητής στο Paul G. Allen School of Computer Science & Engineering του Πανεπιστημίου της Washington.Cell Phone

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν καταπληκτικό τρόπο για να απαλλαγούν από το πιο ζημιογόνο χαρακτηριστικό  των κανονικών κινητών τηλεφώνων: Τη μετατροπή των αναλογικών ηχητικών σημάτων σε ψηφιακά δεδομένα.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, «αυτή η διαδικασία καταναλώνει τόση ενέργεια, που είναι αδύνατο να σχεδιαστεί ένα Cell Phone που μπορεί να βασιστεί σε πηγές ενέργειας περιβάλλοντος.”

Για να απαλλαγούν από αυτό το μέρος της διαδικασίας, οι ερευνητές επινόησαν ένα τρόπο για να χρησιμοποιήσουν τις μικροσκοπικές δονήσεις του μικροφώνου και του ηχείου του κινητού τηλεφώνου. Έτσι μπόρεσαν να κωδικοποιήσουν τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα σήματα.

Δείτε το βίντεο

Δυστυχώς, αυτό δεν επιτρέπει στο κινητό τηλέφωνο να στέλνει και να λαμβάνει ταυτόχρονα ήχο. Αντί για αυτό, ο καλών θα πρέπει να πιέζει ένα κουμπί αποστολής ή λήψης κατά την αποστολή ή τη λήψη συνομιλιών. Με αυτή την έννοια, η συσκευή μοιάζει περισσότερο με κάποιο φορητό ραδιοτηλέφωνο παρά με ένα πραγματικό κινητό τηλέφωνο.

Προς το παρόν, το “κινητό τηλέφωνο” συλλέγει την ενέργεια που χρειάζεται από ραδιοσήματα που αποστέλλονται από έναν ειδικό σταθμό βάσης και ένα μικροσκοπικό ηλιακό κύτταρο που διαθέτει επί της συσκευής.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι οι σταθμοί βάσης που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν μελλοντικά να εγκατασταθούν σε cell towers και Wifi routers, για να επιτρέψουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων, χωρίς μπαταρία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS