ΑρχικήinetΤο Windows Phone 8.1 είναι νεκρό

Το Windows Phone 8.1 είναι νεκρό

Η Microsoft και επίσημα σταμάτησε την υποστήριξη για το ηλικιωμένο λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων το Windows Phone 8.1.

Windows Phone

Για τους χρήστες του Windows Phone 8.1 αυτό σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερωμένες εκδόσεις. Επίσης σημαίνει ότι η Microsoft ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για το Android και το iOS να κυριαρχήσουν στην αγορά.

Με το θάνατο του WP 8.1, η Microsoft θάβει το εμπορικό σήμα Windows Phone το οποίο τρέχει από το 2010. Ενώ η εταιρεία αρχικά προσέλκυσε επαίνους για την προσέγγιση της προς το κινητό λειτουργικό σύστημα, η έλλειψη συναρπαστικών συσκευών σε όλη την γκάμα τιμών, ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικών και δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, οδήγησαν στον αργό θάνατο της.

Και τώρα τι? Η Microsoft υποστηρίζει πλέον μόνο τα Windows 10 Mobile, τα οποία είναι ουσιαστικά μια επέκταση της πλατφόρμας της desktop έκδοσης, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας πραγματικός αντίπαλος για τα Android ή iOS. Η εταιρεία έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές cloud-based και cross-platform εφαρμογές και υπηρεσίες, και τα Windows 10 Mobile δεν φαίνεται να είναι στις προτεραιότητές τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS