ΑρχικήinetΗ Siri παραμένει η κορυφαία ψηφιακή βοηθός

Η Siri παραμένει η κορυφαία ψηφιακή βοηθός

Η Microsoft έχει προσπαθήσει πάρα πολύ για να προωθήσει την Cortana ευρύτερα, αλλά τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία μέτρησης Verto Analytics δείχνουν ότι η Siri της Apple συνεχίζει να είναι νούμερο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τουλάχιστον 41,4 εκατομμύρια μηνιαίους μοναδικούς χρήστες.

Siri

Η Cortana είναι πολύ πίσω με μόλις 0,7 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, αν και η βοηθός της  Microsoft έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η Cortana, ωστόσο, τριπλασίασε το ποσοστό της από 19% σε λιγότερο από 60%.

Υπάρχει ένας  λόγος για τη μεγάλη διαφορά μεταξύ της Siri και της Cortana: η έρευνα ανέλυσε μόνο τη χρήση κινητής τηλεφωνίας και όχι τους επιτραπέζιους υπολογιστές και δεδομένου της διαφοράς του μεριδίου αγοράς μεταξύ iPhone και Windows phones, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple πήρε την καλύτερη βαθμολογία.

Σύμφωνα με τα ίδια στατιστικά στοιχεία, ο μέσος χρόνος χρήσης της Siri κάθε μήνα μειώθηκε από 39 λεπτά σε 14 λεπτά, ενώ η Cortana βελτιώθηκε στην πραγματικότητα και πήγε στο ρεκόρ των 2 ωρών και 31 λεπτών. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες βρίσκουν την Cortana πολύ πιο συναρπαστική, με επόμενη να έρχεται η Allo της Google με 2 ώρες και 30 λεπτά.

Η βοηθός της Google διαθέτει 1 εκατομμύριο μηνιαίους μοναδικούς χρήστες σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ενώ η Alexa του Amazon έχει περίπου 2,6 εκατομμύρια χρήστες.

Αλλά ακόμα κι αν η Siri είναι πρώτη, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η χρήση μειώθηκε από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους σε λιγότερο από 15 τοις εκατό ή 7,3 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες.

Τόσο η Microsoft όσο και η Apple στοιχηματίζουν πολλά στις ψηφιακές βοηθούς τους και οι δύο εταιρείες εργάζονται ήδη σε μια σειρά ενημερώσεων για μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού τους συστήματος.

Η έρευνα διεξήχθη σε 20.000 Αμερικανούς καταναλωτές μεταξύ Μαΐου 2016 και Μαΐου 2017 και επίσης περιελάμβανε στοιχεία για την έρευνα των καταναλωτών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS