Αρχικήinet14χρόνο κορίτσι παθαίνει ηλεκροπληξία εξαιτίας του smartphone της

14χρόνο κορίτσι παθαίνει ηλεκροπληξία εξαιτίας του smartphone της

Ένα 14χρόνο κορίτσι από το Lovington του Νέου Μεξικού πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο από ηλεκτροπληξία επειδή την ώρα που έκανε μπάνιο το smartphone της ήταν συνδεδεμένο σε μια κοντινή πρίζα.smartphone

Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το τι ακριβώς συνέβη, η οικογένεια της άτυχης Madison Coe δήλωσε ότι η ανήλικη κατά την διάρκεια που έκανε μπάνιο είτε επιχείρησε να συνδέσει το τηλέφωνο της με τον φορτιστή είτε το άρπαξε ενώ εκείνο ήταν στην πρίζα.

Όπως και να έχει, μόλις το κορίτσι άγγιξε το τηλέφωνο  υπέστη ηλεκτροπληξία με ένα σημάδι καύσης στο χέρι της.

Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι ο θάνατος της νεαρής κοπέλας δεν προκλήθηκε από κάποια ελλαττωματική συσκευή αλλά από τον συνδυασμό νερού και ηλεκτρισμού.

Επειδή λοιπόν, οι νέοι είναι εξαρτημένοι από τα smartphones τους, η οικογένεια του 14χρονου κοριτσιού κοινοποιεί την τραγωδία για να αφυπνίσει τον κόσμο για τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση συσκευών συνδεδεμένων σε μια πρίζα στο μπάνιο.

Η οικογένεια έχει ξεκινήσει μια καμπάνια στο Facebook ζητώντας από όλους να κοινοποιήσουν το μήνυμα της για να ενημερωθούν όσο το περισσότερο γίνεται περισσότεροι έφηβοι  για το ζήτημα.

«Αυτή η τραγωδία δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Θέλουμε έστω να βγει κάτι καλό από την δική μας ιστορία. Δεν χρησιμοποιούμε στο μπάνιο το κινητό ενώ είναι συνδεδεμένο στη πρίζα. Είναι στενάχωρο που ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου σε τέτοιες περιπτώσεις. Ελπίζουμε το δικό μας παιδί να είναι η τελευταία περίπτωση θανάτου από ηλεκτροπληξία σε μπάνιο.» δήλωσε η οικογένεια.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη μάρκα του smartphone αλλά αυτή η πληροφορία είναι άχρηστη δεδομένου ότι κανένα κινητό δεν θα μπορούσε να σώσει την ζωή του νεαρού κοριτσιού μόλις άγγιξε τον φορτιστή τοίχου.

Τα smartphones είναι πράγματι ανθεκτικά στο νερό και έχουν βαθμολογία IP68, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ενώ είναι συνδεδεμένα στο φορτιστή καθώς το νερό και ο ηλεκτρισμός παραμένουν ένας θανατηφόρος συνδυασμός ανεξάρτητα από κάθε νέα τεχνολογία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS