ΑρχικήinetGalaxy S8: Πουλάει πολύ λιγότερο από το Galaxy S7. Γιατί;

Galaxy S8: Πουλάει πολύ λιγότερο από το Galaxy S7. Γιατί;

Νέα έκθεση προερχόμενη από την The Inventor αναφέρει ότι οι νέες ναυαρχίδες της Samsung, Galaxy S8 και S8 +, δεν καταγράφουν τον ίδιο αριθμό πωλήσεων με το Galaxy S7 του περασμένου έτους.Galaxy S8

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η κυκλοφορία των Galaxy S8 και S8+ πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου και τώρα, δυόμιση μήνες αργότερα, η εταιρεία έχει πουλήσει κατά 20% λιγότερες συσκευές συγκριτικά με πέρσι.

Συγκεκριμένα, η Samsung πούλησε 9,8 εκατομμύρια μονάδες Galaxy S8 και S8 + τους πρώτους δύο μήνες κυκλοφορίας, ποσοστό που είναι περίπου 20% μικρότερο από τις 12 εκατομμύρια μονάδες Galaxy 7 που πωλήθηκαν πέρυσι.

Ποιος είναι όμως ο λόγος της απρόβλεπτης αυτής μείωσης;

Σύμφωνα με αναλυτές, η λόγος είναι η εξαιρετικά κορεσμένη αγορά smartphone και όχι η ποιότητα του προϊόντος.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι η Samsung στα μέσα Μαΐου είχε ανακοινώσει ότι οι συνολικές αποστολές των συσκευών Galaxy S8 / S8 + ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια μονάδες. Απ’ ότι φαίνεται το διάστημα που ακολούθησε μετά την συγκεκριμένη δήλωση οι πωλήσεις επιβραδύναν σημαντικά.

Η The Inventor αναφέρει επίσης ότι η Samsung μείωσε τις παραγγελίες εφοδιασμού για διάφορα εξαρτήματα των νέων smartphones γεγονός που υποδηλώνει την πτώση των πωλήσεων.

Πέρα όμως από την κορεσμένη αγορά smartphone πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι  η δυνατότητα υποστήριξης της Bixby μόνο στην Κορέα και το σκάνδαλο με το Note 7 συνέβαλλαν στην μείωση των πωλήσεων.

Η Samsung αποφεύγει να δημοσιοποιήσει στατιστικά στοιχεία με τις πωλήσεις των νέων ναυαρχίδων της- όλοι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί- και υποστηρίζει ότι ο όγκος πωλήσεων του Samsung Galaxy S8 θα είναι παρόμοιος με του Galaxy S7.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS