ΑρχικήinetING: ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2035

ING: ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2035

ING: Μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε σήμερα δείχνει ότι τα καινούργια αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά από το 2035 – κάτι που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων.ing

Ανώτεροι οικονομολόγοι της ING δημοσίευσαν μια έκθεση με τίτλο “Η ανακάλυψη ηλεκτρικών οχημάτων απειλεί την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία” ή “Breakthrough of electric vehicle threatens European car industry” και προβλέπουν ότι τα εμπόδια που σταματούν σήμερα τους καταναλωτές να επενδύσουν στον ηλεκτρισμό θα εξαφανιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι πτώση των τιμών των μπαταριών, σε συνδυασμό με την καλύτερη εμβέλεια μεταξύ της κάθε φόρτισης μαζί με τους ταχύτερους χρόνους φόρτισης συνολικά, θα συμβάλουν στην εμπιστοσύνη των αγοραστών, καθώς η αγορά ενός αυτοκινήτου που λειτουργεί με μπαταρία θα είναι εξίσου ελκυστική με ένα αυτοκίνητο που διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αυτό μπορεί να ακούγεται καλό για τους φίλους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά η έκθεση αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ένα μερίδιο αγοράς που φτάνει μόνο στο 3% στην παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου.

Έτσι τα ευρωπαϊκά εργοστάσια που θα προσπαθήσουν να καλύψουν τη ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εξαρτηθούν από χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία για την αγορά μπαταριών και άλλων υλικών.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερα εξαρτήματα και η κατασκευή τους είναι πιο αυτοματοποιημένη, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν και λιγότερες θέσεις εργασίας.

Συνολικά, η έκθεση της ING παρουσιάζει μια πολύ ζοφερή εικόνα, αν και δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα εάν η Ευρώπη μετατοπιστεί από το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο σε εκείνο που δίνει έμφαση στις υπηρεσίες έναντι των πωλήσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS